ARKIVFOTO

UiO mot NM-lag

Universitetets quizlag skal opp mot Norges nest beste quizlag i høstens NRK-program QuizDan.

Publisert Sist oppdatert

Universitetet i Oslos quizlag gikk i forrige uke inn som nest beste lag i siste uttaksrunde til NRK-programmet QuizDan.

Før helgen ble det også klart hvem laget skulle kjempe mot i tv-programmets første omgang. UiO Allstars, som laget kaller seg, skal opp mot El Diablo en el ojo, djevelen i øyet, som stakk av med 2. plass i lag-NM i quiz i 2010.

Quizmaster Dan Børge Akerø legger ikke skjul på at konkurransen er tøff.

Les også:

– Dette er NM-lag, så det er klart dette blir hard konkurranse, sier Akerø til Universitas.

Veien til tv-skjermen har ikke vært lett for UiO Allstars. Deltagerne kvalifiserte seg tidligere i vår, da NRK annonserte at quizprogrammet skulle ha med lag fra alle de store akademiske institusjonene i Norge.

Men på grunn av lavere nivå på de akademiske lagene enn resten av lagene i programmet, besluttet NRK at alle de akademiske lagene skulle kuttes. Uken etter snudde imidlertid kringkastingen igjen, og inviterte de akademiske lagene til en siste åpen kvalifiseringsrunde, hvor UiO-laget forrige tirsdag endelig fikk befestet sine evner for rikskanalen.

– Det gikk jo kjempebra! Det var nesten så vi ble litt kjepphøye, for etter to runder var det vi som ledet over alle. Men så begynte det å bli vanskelig. Vi bomma med syv år på når matematikeren Euler levde, sier Stian Bernhard Syversen, student på lektorprogrammet ved UiO og lagquizer.

Det endte med at UiO-laget fikk 46 av 60 riktige, og ble dermed bare slått av et akademikerlag fra universitetet i Bergen. Også et lag fra NTNU kvalifiserte seg.

Foruten Syversen består UiO-laget av Christopher Pahle, Simen Sveen og lektor Dag Langmyhr. Også Julia Kotthaus, arkeologistudent, er på laget, men befant seg i går på utgravning på Gotland og kunne ikke delta. Kotthaus stiller på laget til høsten, og gjør en av de andre fire til reserve. Hvem som skal ut, er ennå ikke avgjort.

  • [UiO-quizere nest best likevel](1)
  • [Ny plan fra Dan](2)
  • [Dan Børge vraker studentene](3)
Powered by Labrador CMS