DET NYE: Thomas Axelsens er klar til å styre Chateau Neuf inn i Grisens jubileumsår.

Generasjonsskifte

Valget av ny formann markerer et generasjonsskifte ved Chateau Neuf, mener avtroppende formann, Sigurd Lund. Påtroppende formann, Thomas Axelsen, er enig.

Publisert Sist oppdatert

Det nye navnet i bygget på Majorstua er Thomas Axelsen. Under lørdagens generalforsamling i Det norske studentersamfund (DNS) valgte de tilstedeværende å utrope en ny mann til å styre skuta det kommende året.

– Jeg håper og tror at generalforsamlingen likte planene mine. Jeg har sterk tro på internt samarbeid og frivillighet på huset. Jeg tror også bakgrunnen min er viktig. Jeg har ett bein i arrangementdriften og ett i bardriften, svarer Axelsen på spørsmål om hvorfor han tror han vant på lørdag.

– Du stilte ikke til valg på eget initiativ, men på oppfordring fra valgkomiteen. Hvordan er motivasjonen, egentlig?

– Motivasjonen er det absolutt ingenting å si på. Jeg er veldig klar til å gjøre et stort arbeid. Jeg valgte ikke å stille på egenhånd fordi jeg ikke visste hvor mye tid jeg hadde til dette. Oppfordringen kom overraskende på meg, men nå er jeg veldig takknemlig for at den kom.

Exit Lund

Det ble altså ingen ny periode for sittende formann Sigurd Lund. Suksesshistorien 2008 ved Det norske studentersamfund (DNS), Chateau Neuf, med et medlemstall som passerte 5000, ga ikke nok kred til at Lund kunne styre huset enda et år. Han innrømmer at nederlaget er surt.

– Selvfølgelig er det ergerlig at jeg ikke ble gjenvalgt. Hvis det ikke hadde vært ergerlig hadde det vel ikke vært noe å kjempe for. Det har skjedd et generasjonsskifte på Chateau Neuf. Thomas har nok fått med seg mange av de nyere folka som kanskje ser på meg som den eldre garden, sier Lund.

Axelsen støtter Lunds betraktninger.

– Man kan si at det har vært et ganske voksent styre i det siste. De som har sittet i styre er mye eldre og har vært lengre ved huset enn dem som nå kommer inn, sier Axelsen.

Utfordringer

Til tross for nederlaget er det lite nag å hente hos Lund. Han vil gjerne hjelpe til i oppstarten på nyåret.

– Det er mange feller å gå i som ny formann. Man må blant annet gjøre seg godt kjent i systemet på huset og i administrasjonen. Som ny formann har man ikke bare ideene, men også iveren til å få gjennomført det man tenker, sier Lund.

Lund vil ikke trekke seg helt ut av huset over nyttår. Han vil fortsatt være aktiv i mannskoret, sitte i Grisekomiteen og Kunst- og biblioteksfondet.

Powered by Labrador CMS