Hemmelig megakonsert

Det skal bli den største studentkonserten i Oslo noensinne, sier ingeniørstudentene på HiO. Men bandet, som tar 200 000 kroner for jobben, er hemmelig.

Publisert

«Rikskonsertene fungerer på en måte som en manager for oss, og gjør alle de tingene man som ung og uerfaren ikke vet om»

Sara Övinge, Intromusiker

Med et totalbudsjett på 300 000, hvorav 200 000 går rett til det hemmelige bandet, søker nå Oslo Tekniske Samfunn, studentforeningen for ingeniørlinja på Høgskolen i Oslo (HiO), om sekssifret konsertstøtte fra Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO).

Selv om ingeniørstudentene ikke vil ut med hvem konserthonoraret skal gå til, har de allerede fått 110 000 kroner fra Studentparlamentet på HiO.

– Det hadde selvfølgelig vært en fordel med mer informasjon. Likevel vil jeg ikke si at vi ikke vet hva vi bruker penger på. Vi har gitt støtte til et konsept som er godt i seg selv, sier HiOs studentparlamentsleder, Daniel Massie.

Ifølge ingeniørstudentene skal bandhonoraret være nedforhandlet til halvparten av det bandet vanligvis tar for å spille. En del av avtalen er dessuten at navnet på bandet ikke offentliggjøres før en uke før konserten, som skal finne sted på St. Hanshaugen 22. august.

– Bandet har andre konserter i Norden rundt samme tidsrom, og vi ønsker å tiltrekke oss studentene – ikke hele Oslos befolkning, hinter leder for fadderordningen ved ingeniørutdanningen, Marthine Reinholt.

Massie er ikke videre interessert i å avdekke hemmeligheten.

– Jeg vil ikke vite hvilket band det er. Taushetsavtalen som eventuelt måtte underskrives inneholder en økonomiskrisiko jeg ikke vil ta som enkeltperson eller på vegne av Studentparlamentet, sier han.

Støtten fra Studentparlamentet på HiO er gitt uten forbehold om at SiO også gir støtte. Men Massie er ikke redd for at HiO-pengene i så fall vil gå til noe annet.

– Hvis Kulturstyret ikke bevilger penger til konserten er det klart at arrangementet får en annen karakter. Likevel har forsamlingen på HiO sagt klart ifra om at man ønsker denne konserten, sier han.

Reinholdt er klar på at det blir konsert selv om Kulturstyret skulle avslå søknaden.

– Hvis Kulturstyret ikke bevilger penger må vi starte planleggingen på nytt, men konsert blir det uansett, sier hun.

Powered by Labrador CMS