En alternativ bokhøst

Det er få begreper i den litterære sfæren som er så klisjéfylte som «bokhøsten». Ordet bokhøst bærer bud om tabloide intervjuer med bestselgende forfattere og klamme opplesninger på Litteraturhuset. Vi skulle gjerne ha avskaffet hele bokhøsten, hadde det ikke vært for debutantene. Og hvorfor må bøkene deres komme ut om høsten uansett? Det er jo ikke de som kommer til å ligge under folks juletrær, men Mia-biografien.

Nei, takke seg til et par tre av høstens debutanter. Håkon Øvreås fra Hof i Vestfold debuterer på Cappelen Damm med diktsamlinga Avstanden mellom hus der konkrete fenomener som bakverk, poteter, raggsokker og stekepanner har en naturlig plass. Oktober Forlag gir ut Janne Marie Fatland fra Etne i Sunnhordaland sin diktsamling :imitabilis som veksler mellom det varsomme og det voldelige, og mellom det kjærlige og det brutale. Og på Samlaget kommer Rune F. Hjemås fra Heimdal i Trøndelag sin kortprosasamling Eg er ikkje redd, eg er ikkje redd, som rommer både realistiske sekvenser, nostalgiske minner fra barndommen, absurde og drømmeaktige scener og poetiske innslag.

Er du kjapp får du muligheten til å bli bedre kjent med diktningen til alle de tre onsdag 8/10 på Litteratur på Mono. Hvis ikke kan du gjøre det når det passer deg best, og der bøkene best kommer til sin rett – i godstolen hjemme.

Powered by Labrador CMS