Karrierebevist: – Jeg har alltid tenkt at det er mye bedre å følge karrieren når du først har muligheten, sier skaperen av «Fattig student» til Universitas.

Ingen fattig student

«Fattig student» er verken fattig eller student, og hun har aldri fullført et studium. Det kan man heller gå tilbake til «hvis alt går til helvete», mener Karen Elene Thorsen.

Publisert Sist oppdatert

Karen Elena Thorsen

  • Født 1997
  • Oppvokst i Flekkefjord
  • Forfatter og matblogger under kallenavnet «Fattig student»
  • Har studert markedsføring og livsstilsendring og folkehelse ved Høyskolen Kristiania
  • Vant Vixen Influencer Award for Årets influenser mat i 2019

— Jeg har studert moteledelse i New York, markedsføring i Bergen og folkehelse og livsstilsendring i Oslo. Men jeg har faktisk ikke fullført noe studium, jeg, sier Thorsen og ler.

Vi møter skaperen bak «Fattig student» i hennes nye toppleilighet på Tøyen. For Thorsen har studiene måttet vike for spennende karrieremuligheter.

— Jeg har alltid tenkt at det er mye bedre å følge karrieren når du først får muligheten til det. For den muligheten er der bare nå. Studiene er der alltid. Man kan heller gå tilbake til dem hvis alt går til helvete, ler hun.

Middager på budsjett

Ideen til middager på budsjett startet da Thorsen studerte markedsføring ved Høyskolen Kristiania.

— Jeg ville spare penger til reise, men forsto ikke hvor alle pengene mine ble av. Jeg fant ut at matbudsjettet mitt kunne halveres dersom jeg bare sluttet å kaste mat. Det fikk meg til å tenke at det kanskje var flere som ville ha bruk for det samme, forklarer hun.

Dermed ble Instagram-kontoen «Fattig student» med billige og sunne oppskrifter opprettet i september 2017. Et år senere ble Thorsen bedt om å stille til intervju hos God morgen Norge, og like etter signerte hun en bok-avtale. Siden den tid har studiene måttet vente.

— Nå er jeg jo på pauseår nummer to, sier Thorsen med latter i stemmen og legger til at hun egentlig hadde tenkt til å gå tilbake og fullføre bacheloren i livsstilsendring og folkehelse denne høsten. Men lanseringen av appen Sulten gjorde at hun utsatte bacheloren ett år til.

— Nå er det fullt fokus på appen. Jeg ønsket å videreutvikle «Fattig student», da det ikke er helt optimalt å legge ut oppskrifter på Instagram. Jeg tenkte at blogg var litt utdatert, så derfor har vi nå lansert en app!

Les også: Vi fulgte Lisa Mehlfeldt frem mot utstilling: – Vi har pupper, penis, valker og vagina – vi har alt!

Ingen influenserdiett

— Kommer du til å gå tilbake til studiene?

— Jeg tror det! Jeg synes det er frustrerende når bloggere og influensere uttaler seg om hvilken diett som er best uten noen særlig kompetanse. Derfor ønsker jeg å lære mer slik at jeg kan være en sikker kilde for folk når det kommer til mat og helse.

— Var du like flink til å studere som du er til å spare penger på mat?

— Nei, jeg har egentlig aldri vært en ordentlig student! Jeg er en person som alltid har hatt mye å gjøre på, så for meg var studiene egentlig bare en arbeidsoppgave jeg måtte gjøre i løpet av dagen. Jeg bare leste litt ekstra den siste uken før eksamen. I New York festet jeg mye også. Da dreit jeg i studiene og var bare på shopping, restauranter og barer, men her i Norge gjorde jeg det veldig lite. Det er kanskje litt trist, men så har jeg jo fått gjort mye annet, da, smiler hun.

Fattig student med millionlønn

Ifølge Dagens Næringsliv har Thorsen tjent flere millioner på «Fattig student».

— Kan man kalle seg fattig student når man ikke er fattig?

— Jeg tuller jo med akkurat dét selv. Jeg er ikke fattig, og jeg er heller ikke student. Men uansett hvor mye business jeg har laget ut av den Instagram-kontoen, så er verdiene mine fortsatt de samme. I tillegg er målgruppen min fortsatt fattige studenter. Nå handler det mer om brukerne mine enn meg selv, forklarer hun.

Hva gjelder tips og råd til andre studenter som tenker de sitter på en god idé, er hun helt klar på hva hun mener:

— Bare kjør på! Hva om jeg aldri hadde turt å satse på Instagram, bok eller app? Og noen år senere ser du noen andre som gjør det. Det er mye bedre å angre på noe du har gjort som ikke gikk så bra, enn å angre på noe du aldri gjorde som kunne gått kjempebra!

Les også: Vi møtte NRKs nye Europa-korrespondent Simen Ekern før han satte seg på flyet sørover: – Jeg hadde bestemt meg for å aldri ha fast jobb

Powered by Labrador CMS