STABLER ARGUMENTER: Marius Gustavson, Kristian Meisingset og Anne Viken forsøker seg på akrobatikk. -- UiO trenger noen som våger å være useriøse og kontroversielle, sier Viken.

Nye argumenter på UiO

– Vi skal trampe på tær og hoder skal rulle! sier Arguments sjefredaktør Anne Viken.

Publisert Sist oppdatert

De går ut hardt og høyt og med lista lagt for riv, de tre kommende redaktørene i det tverrfaglige tidsskriftet Argument. Studentparlamentariker Kristian Meisingset, tidligere nyhetsredaktør i Universitas, Anne Viken, og mastergradsstudent Marius Gustavsson lanserer i løpet av mai sitt bidrag til mylderet av UiO-publikasjoner.

– Vi skal være et tverrfaglig magasin i tabloidformat, der studenter fra alle fakulteter kan møtes og engasjere seg på tvers av fagkretser. Argument skal sette ting på spissen, ha en klar vinkling og tydelig problemstilling, og presentere stoffet på en lettfattelig og tiltalende måte, forteller Viken.

– Universitas inneholder for eksempel primært nyheter og lite fagstoff, mens Bøygen er tykt og utilgjengelig og med en design som skremmer vekk mange potensielle lesere, mener påtroppende kulturredaktør Meisingset.

Han synes det er viktig at universitetet åpner seg mer mot den verden som finnes utenfor fakultetsbygningene.

– Intensjonen vår er å bygge ned barrierene mellom universitetet og samfunnet, og synliggjøre hvor utrolig dyktige studentene på UiO er. For folk utenfor framstår UiO ofte som grå og ekskluderende, og det har vi tenkt å gjøre noe med, sier han. For å klare det har Argument mottatt 100.000 kroner fra UiO og 32.000 fra Kulturstyret.

– Tror du ditt verv som studentpolitiker har hatt betydning her?

– Ikke utover det faktum at man som studentpolitiker etter hvert kjenner til de mulighetene som finnes, og vet hva som fungerer og ikke fungerer.

Powered by Labrador CMS