Falske nyheter: 

Nye fuskeregler påvirker ikke toppolitikerne

Nye, strengere regler for fusk skal ikke gjelde norske politikere. Det bekrefter flere usentrale og perifere kilder til Universitas’ sati-redaksjon!

Publisert

Ad Notam er Universitas’ ukentlige satire-spalte. Den kan vanligvis bli funnet på baksida i papiravisa. Opplysninger, navn og intervjuer fremstilt i denne saken kan være feilaktige. 

Forrige uke ble det klart at fuskereglene ved høyere utdanning endres. Straffen for grov fusk endres fra ett år til to års utestengelse. 

– Så lenge må ikke Sorch vente før hun kan komme tilbake til toppolitikken, sier Åsmund Hoel. 

Han er høyere minister for forskning og slikt, og i et eksklusivt intervju med Ad Notam ønsker han å berolige alle nervøse politikere. 

– Vi er ikke ute etter å ta noen med innflytelse og makt. Vi vil bare skade studenter som synes at Apa 7 er litt vanskelig, sier han mens han ikke klarer å unngå å glise. 

Lover endring i framtida

Høyere statssekretær for utdanning og forskere, Kjell T. Ring, forklarer til Ad Notam at de siste ukers hendelser vil være siste gang norske politikere må være bekymra for å bli tatt i fusk. 

– Vi har nå vært i samtale med ulike studiesteder i landet, og bedt dem ikke dele noen oppgaver med den korrupte pressen, forteller han mens han knerter en kald på kontoret.

Videre forklarer Ring at det også jobbes med ordninger for at nye, unge politikere skal kunne fuske på eksamen uten fremtidige konsekvenser. 

– Arbeiderpartiet i Trøndelag har vært så gavmilde at de har tatt på seg oppgaven med å kartlegge alle unge politikerspirer i Norge. Så da skal vi snart ha en liste til alle dårlige universiteter i landet. 

Ønsker forskjellsbehandling for alle politikere

En tidligere høy minister som ønsker å være anonym sier til Ad Notam at han synes det er synd at det er først nå det gis unntak til personer med makt. 

Over en tekstmelding, som er hans foretrukne måte å kommunisere, skriver han at han trolig fortsatt hadde hatt jobb om reglene var løsna til for han også. 

«Jeg spekulerte jo bare i våpen på bekostning av rikets sikkerhet. Jeg fuska jo i alle fall aldri!»

Powered by Labrador CMS