NY SJANSE: Dan Børge Akerø vil gi de akademiske lagene en ny sjanse til å bli med i høstens NRK-satsning «QuizDan».

Ny plan fra Dan

Først ble de invitert, så ble de vraket. Nå er de invitert igjen. Dan Børge Akerø gir studentene en ny sjanse i «QuizDan«.

Publisert Sist oppdatert

Universitas skrev i forrige uke at alle de akademiske lagene er vraket fra NRKs spørreprogram «QuizDan» grunnet dårlig resultater i kvalifiseringsrundene. Nå har NRK åpnet for akademisk deltakelse likevel.

– Vi har hatt et møte og tatt ut 23 av de 27 lagene vi trenger til programmet. Det er derfor fire ledige plasser igjen, og vi skal holde en ekstra kvalifiseringsrunde den 10. mai. Denne runden er eksklusiv for pub-lagene vi har på venteliste, og for akademiske lag, sier programleder Dan Børge Akerø.

– Studentene er ikke dumme

I den siste kvalifiseringsrunden må man altså melde seg på som lag, og de samme 60 spørsmålene vil bli stilt til quizlag i Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo. UiOs quizlag som ble tatt ut ved den forrige runden skal delta 10. mai, men i hver by kan opp til tre lag fra akademia melde seg på. Disse lagene må bestå av fire personer, og begge kjønn må være representert.

Akerø håper å få med et toppet lag med studenter og ansatte i programmet.

– Jeg tror at hvis man oppfordrer aktive quizere blant studenter og ansatte til å delta, så vil sjansene stige for at vi får med ett eller flere akademiske lag i «QuizDan». Det håper jeg vi får til, sier Akerø, som understreker at studenter er dyktige quizere.

– Studentene er ikke dumme, det er viktig for meg å presisere. Selv ville jeg ikke forsvart en plass på noen av lagene. Det blir som om Arne Scheie skulle satt utfor Holmenkollbakken.

Ny sjanse for HiO-quizere

Leder for BokCaféen på Chateau Neuf, Sindre Sverdrup Strand, skal hjelpe UiOs quizlag så godt han kan frem mot kvalifiseringen.

– Min jobb er å samle laget vi kom frem til ved den forrige uttaksrunden, og sørge for at de får quizet sammen på forhånd. Det er veldig dyktige folk, og vi har tro på at de skal gjøre det bra, sier han.

Høgskolen i Oslo rakk ikke å ta ut et lag før studentene ble vraket forrige uke, men det er fortsatt plass til to akademiske lag fra Oslo. Strand oppfordrer flinke quizlag til å ta kontakt.

Rocky vs. Ivan Drago

Forhenværende lisensbetaler og quizer på UiO-laget Stian Bernhard Syversen var i forrige uke i harnisk over statskanalens beslutning om å vrake akademialagene. Nå gjør han seg klar for et comeback.

– Jeg benytter meg selvfølgelig av muligheten når vi får en ny sjanse, men det blir sikkert veldig vanskelig denne gangen også.

Han håper å unngå spørsmål om VM på ski i 1982.

– Det er ikke en del av vår generasjons hukommelse, så vi har litt dårlige forutsetninger for å vite noe om det. Men det samme kan vel sies om Napoleonskrigene, og de kan jeg en hel del om, sier Syversen, som nå planlegger et hardt treningsopplegg.

«Jeg skal finne meg et leksikon og begynne på A, så får vi se hvordan det går.»

Stian Bernhard Syversen, quizzer på UiO-laget

– Jeg skal finne meg et leksikon og begynne på A, så får vi se hvordan det går.

– Hva tror du om UiO-lagets muligheter?

– Vi er neppe favoritter. Men folk liker historier om underdogs, hvilket jeg føler at vi er. Det blir som i Rocky IV, når han bokser mot han gærne russeren.

– Vil du revurdere din planlagte lisensnekt på bakgrunn av sakens nye vendig?

– Jeg har tenkt litt på det, og er villig til å gå tilbake på utsagnet mitt. Sosialdemokraten i meg har våknet. Vi har nok alle litt Gerhardsen i blodet.

Til quizlagenes orientering satt landsfaderen Gerhardsen totalt fire perioder som statsminister.

Universitas presiserer at studentene som var med i kvalifiseringsrunden ble testet på individuelt, grunnlag og ikke i lag. De klarte tilsammen 40 av 50 spørsmål, som var et utdrag av NRKs 75 spørsmål.

Powered by Labrador CMS