VM- debutant med slegge

Publisert

Eivind Henriksen (21), student ved Norges idrettshøyskole, har nylig satt ny norgesrekord i sleggekast. Den nye norgesrekorden lyder 74, 59 meter, og kvalifiserte Henriksen til VM i friidrett i Daegu.

– Gratulerer med VM-debut, Henriksen! Hvordan føles det?

– Det føles digg – det var dritgøy å være med. Jeg kastet rett etter åpningsseremonien, og det var masse trøkk på stadion!

Det var imidlertid japaneren Koji Murofushi som tok sleggegullet, med et kast ti meter lengre enn Henriksen.

– Selv om kastet mitt var tre meter bak min personlige rekord, må jeg se meg fornøyd etter en sommer med skade, sier han.

Japan er vanligvis ikke overrepresentert i sleggekonkurranser, men Henriksen legger til at vinneren også er halvt rumensk, og er et forbilde innen sleggekast.

Neste år det er klart for et enda større mesterskap, nemlig OL i London. Henriksen er sikker på å komme med, siden kvalifikasjonsgrensen er den samme i OL og VM.

– Jeg skal til London, det er det store målet. Jeg må bare kaste like lang i OL-kvalifiseringen.

– Er det rett på trening nå for å trene seg opp til OL?

– Nei, det er det ikke! Først er det tid for å slappe av og til fest.

Avslapping var også en stor del av fritiden utenfor verdensmesterskapet.

– På pre-camp ble det mye surfing på internett, for man kan ikke risikere at noe skal skje oss før konkurransen, sier Henriksen.

Henriksen forteller at utøverne til og med opprettet en egen blogg da de kjedet seg som verst. Etter VM var over dro landslaget en tur på byen, og Andreas Torkildsen var også med.

Hva slegge-Eivind får til i OL neste år, vil tiden vise.

Powered by Labrador CMS