ØKT STØTTE: -- Levekostnadene til studentene varierer -- avhengig av hvor og hvordan man bor, og hvordan man lever livet sitt.

Regjeringen:

–⁠ Vi har økt studiestøtten!

Regjeringen anerkjenner at levekostnadene til norske studenter varierer. Men statssekretær ved Kunnskapsdepartementet er stolt av studiestøtten slik den er nå.

Publisert Sist oppdatert

Den ferske SSB-rapporten «Studiebyer i Norden» viser at Oslo er Skandinavias dyreste by, også medregnet Finland. Bergen og Trondheim er ikke langt bak, og eneste foran dem er Stockholm.

Les mer her: Oslo er Skandinavias dyreste studentby

Aase Marthe Johansen Horrigmo (H), statssekretær for forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, forteller i en e-post til Universitas at de er fornøyde med studiestøtten som er på plass nå.

— Levekostnadene til studentene varierer — avhengig av hvor og hvordan man bor, og hvordan man lever livet sitt. Nå har vi økt studiestøtten til elleve måneder, det er vi glad for å ha på plass.

— Hvorfor øker dere ikke studiestøtten når rapporter som denne viser at støtten ikke dekker alt studenter trenger i løpet av en måned?

— Vi har økt studiestøtten! Fra 2014 har denne regjeringen gitt studentene 14.600 kroner mer å kjøpe for i året, skriver Johansen Horrigmo.

— Fint at mange arbeider

Rapporten viser også at 67 prosent av norske studenter har «betalt arbeid i løpet av forelesningsperioden». Dermed har Norge flest heltidsstudenter med betalt arbeid ved siden av studiene, sammenlignet med de andre landene i undersøkelsen.

— Hva tenker dere om at norske studenter er de som er mest i jobb ved siden av studiene?

— Det å jobbe ved siden av studiene kan gi deg både nyttig og verdifull erfaring. Så i utgangspunktet synes jeg det er fint at mange arbeider ved siden av studiene. Men det er selvsagt viktig at du som student tar studiene på alvor, og at du har tid til å være sosial, forteller statssekretæren.

Powered by Labrador CMS