SKAM + AKADEMIA = SANT: Fra og med høsten kan pensumtrøtte studenter oppdatere tv-seriens nettsider med god samvittighet. Iman Meskini (bildet) spiller Sana i Skam og studerer ved Universitetet i Oslo. Arkivfoto: Håkon Benjaminsen

Universitetet i Oslo får «Skam»-fag

Skam inntar akademia. Til høsten tilbyr medievitenskap et fag om digital historiefortelling med den populære TV-serien som case.

Publisert Sist oppdatert

Først kom Bob Dylan, så kom Tupac, nå skal det også undervises i tv-serien Skam på Universitetet i Oslo.

Institutt for medievitenskap skal nemlig opprette et emne i digital historiefortelling med Skam som case fra og med høsten 2017, skriver Uniforum

Se, diskutere og produsere egne web-serier: Slik blir det nye Skam-emnet

Postdoktor Gry Cecilie Rustad står bak opprettelsen av emnet og forteller til avisa at populærkultur av og for kvinner vanligvis ikke skaper så mye oppmerksomhet.

– Nå har det jo tatt helt av, så alle vil gjøre noe på Skam. Det er veldig rart, for jeg begynte å forske på Skam før det ble populært, sier hun til universitetets nettavis.

Emnet skal mest sannsynlig tilbys til alle bachelor- og masterstudenter ved medievitenskap, men som alle andre forelesninger ved universitetet kan hvem som helst slippe inn.

– Det er bare å dukke opp, men jeg kan ikke garantere plass, sier Rustad.

«Skam»-Iman snakker ut om troen: – Jeg følte meg annerledes

PS. Påmeldingen til emnet starter 1. juni.

Powered by Labrador CMS