Stenger dørene: Chateau Neuf avlyser alle forestillinger i november etter at en ansatt har fått påvist koronavirus.
Stenger dørene: Chateau Neuf avlyser alle forestillinger i november etter at en ansatt har fått påvist koronavirus.

Koronasmitte på Chateau Neuf: Studenthuset stenger ut november

En ansatt på huset har blitt smittet med koronavirus denne uken.

Publisert Sist oppdatert

«I etterkant av flere åpne og lukkede arrangement denne uken er det avdekket at en av våre ansatte dessverre har fått påvist koronavirus», skriver Det Norske Studentersamfund (DNS) i en pressemelding lørdag 7. november.

DNS ber derfor alle som har vært på Chateau Neuf tirsdag 3. november, om å følge med på symptomer og bli hjemme og teste seg dersom de skulle utvikle symptomer.

Ifølge DNS sitter den smittede ansatte nå i isolasjon, og ansatte som er definert som nærkontakter, er alle i karantene. Den smittede skal så langt ha hatt et mildt sykdomsforløp.

«Chateau Neuf har gode smittevernrutiner, og det er grunnen til at dette er det første registrerte smittetilfellet hos oss. Alle som er registrert på Chateau Neuf den aktuelle kvelden, er varslet», skriver DNS videre i pressemeldingen.

DNS opplyser på sine hjemmesider at de er i tett dialog med bydelsoverlegen i Frogner, og at de har stengt dørene til Chateau Neuf fra og med lørdag kveld. Dette betyr at alle forestillinger ut november avlyses.

Utsetter lesesaltilbud

Daglig leder i Chateau Neuf AS Linn Cecilie Andresen skriver i en e-post til Universitas at de ikke har fått meldinger om flere smittetilfeller etter tirsdag. Videre skriver hun at det sier seg selv at nedstengingen ikke er positivt for økonomien på huset, men understreker at det er et større problem at byens studenter mister nok et sosialt samlingspunkt.

– Vi vet fra tidligere at mange studenter sliter med å finne seg til rette i denne byen, og det er ingen grunn til å tro at dette har blitt noe bedre under koronapandemien. Derfor synes vi det er trist nå å måtte stenge ett av de få gjenværende samlingsstedene, skriver Andresen.

På spørsmål om hva som vil skje med det planlagte lesesaltibudet, som opprinnelig skulle starte opp på mandag, svarer hun:

– Vi har valgt å utsette oppstart av lesesaltilbudet vårt i en uke. Vi synes selvsagt dette er beklagelig, særlig når vi vet at det er mange studenter som allerede er ensomme i denne vanskelige tiden. Men akkurat nå ønsker vi å forsikre oss om at smitten ikke har mulighet til å spre seg til andre frivillige og ansatte.

Powered by Labrador CMS