Studerte farmasi: Mannen som er siktet for bombetrusselen mot UiO skal ha vært student ved Farmasøytisk institutt.

Bombetrussel mot UiO

Den siktede skal ha tatt fag i legemiddelkjemi.

Publisert Sist oppdatert

– tidligere student siktet

En mann fra Midtøsten ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) torsdag denne uken for å ha bombetruet Universitetet i Oslo (UiO), melder VG.

– Truslene retter seg mot Universitetet i Oslo, og det dreier seg om alvorlige trusler, sier informasjonssjef i PST Martin Bernsen til VG.

Den siktede mannen skal ha studert farmasi ved universitetet og har derfor erfaring med legemiddelkjemi.

Sluppet fri dagen etter

PST skal ikke ha hatt gode nok beviser for at det er den tidligere studenten som står bak truslene, og mannen ble sluppet fri igjen fredag ettermiddag.

– Det er en sak vi tar veldig alvorlig, men vi har ikke funnet grunnlag for videre fengsling, sier informasjonssjef i PST Martin Bernsen.

UiO vil overfor VG ikke kommentere hvilke forholdsregler som er tatt.

– Politiet vurderer det som trygt å fortsette arbeid og studier på universitetets områder, det er derfor ikke satt i verk noen tiltak fra universitetsledelsens side, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe.

– Ingen grunn til bekymring

Politiets sikkerhetstjeneste, som har ansvaret for å forhindre at det planlegges og utføres terrorhandlinger i Norge, samarbeider med Oslo politidistrikt i forbindelse med saken.

– Vi tar det på alvor. En annen ting er å si hvor mye realisme det er i dette. Det er ingen grunn til bekymring eller å nøre oppunder noe frykt i forbindelse med dette. Vi anser saken som operativt avsluttet og så får PST svare for etterforskningen, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS