Ingen «lekeklinikk»: -Jeg vil at universitetsledelsen skal vite hva dette tilbudet betyr for meg, sier «Siri».

Klinikkpasient fortviler over stenging: -Jeg føler meg utrygg

«Siri» er en av de rundt 40 pasientene ved klinikken på Psykologisk institutt. Nå står de uten behandlingstilbud.

Publisert Sist oppdatert

– For meg virker det som om universitetsledelsen tenker at dette er en «lekeklinikk», hvor det behandles folk med mindre viktige problemer, sier «Siri», som ønsker å være anonym. Hun føler universitetsledelsen ikke tar henne på alvor når de stenger klinikken.

Bakgrunn: Institutt drev klinikk i 42 år, ble stengt på dagen

Blir mistenksom

Den tidligere HiOA-studenten har gått til behandling i åresvis, og vært sykemeldt for sin diagnose. I går fikk hun beskjed av sin behandler, en student ved PSI, om at klinikken vil holde stengt i minst to neste uker. Sakene som har preget PSI den siste tiden har ikke gått ubemerket hen hos «Siri».

– Når man leser i media så får man jo inntrykk av at det er en politisk sak. Jeg føler meg litt utrygg, fordi det er et så drastisk tiltak at jeg lurer på hvilke lover som har blitt brutt, sier «Siri».

– Jeg får spørsmål som «har noen brutt taushetsplikten», eller har noen som jobber der gjort noe galt?

Studenter er rasende uenige i avgjørelsen. Her protesterer de på en helt spesiell måte

«Siri» omtaler veilederen, som er professor i klinisk psykologi, som ekstremt dyktig og selve grunnen til at hun lar seg behandle av en student. Hun har avsluttet annen behandling for å gå til PSI, nettopp fordi tilbudet virket så omfattende og stabilt.

– Så plutselig er det ikke det, sier hun.

PSI-striden: Instituttledelsen føler seg overkjørt

Et uforsvarlig tiltak

Helene Amundsen Nissen-Lie er tillitsvalgt i Norsk Psykologforening ved UIO, og representant for de ansatte på klinikken der «Siri» har fått behandling. Nissen-Lie sier hun har det største forståelsen for at «Siri» føler seg utrygg etter at klinikken ble stengt.

– Det er akkurat det vi har vært redde for, at pasientene våre skal få store belastninger som følge av dette. Ikke bare fordi timeavtalene denne og neste uke blir avlyst, men nettopp fordi de kan tenke at behandlingen er uforsvarlig og miste tillit; Ikke bare til oss, men til annen helsehjelp også.

Konflikt over lengre tid: Studenter gikk i demonstrasjonstog mot ledelsen

Nissen-Lie mener bakgrunnen for tiltaket om å stenge klinikken ikke står i forhold til de konsekvensene det får for deres pasienter, og at universitetsledelsen må komme på banen og avklare overfor pasienter og studenter hvorfor klinikken er stengt.

– Vi synes det er opprørende med hensyn til all mistanke som våre pasienter, og andre helt uforstående, måtte få til det vi driver med.

Universitas har vært i kontakt med pressekontakt for Universitetet, som opplyser at de har full forståelse for at stengingen kan skape usikkerhet, men at de har forsøkt å være klare på at stengingen gjelder en systemmessige forhold, og ikke enkeltsaker.

Tidligere pasient: Pål Kraft, vet du hva du har gjort?

Powered by Labrador CMS