AVLYSER ARRANGEMENTER: To studenter på studieprogrammet helseledelse og helseøkonomi er gått i karantene etter nærkontakt med bekreftet koronasmittet, opplyser UiO-rektor Svein Stølen.
AVLYSER ARRANGEMENTER: To studenter på studieprogrammet helseledelse og helseøkonomi er gått i karantene etter nærkontakt med bekreftet koronasmittet, opplyser UiO-rektor Svein Stølen.

To studenter i karantene: UiO avlyser fadderarrangementer

Onsdag kveld opplyser Universitetet i Oslo at de avlyser flere arrangementer i forbindelse med studiestart.

Publisert Sist oppdatert

Universitetet i Oslo avlyser i kveld 12. august noen arrangementer på et fag i forbindelse med studiestart for å forebygge smitte blant studentene.

Det opplyser de i en pressemelding onsdag kveld.

Bakgrunnen skal være at to studenter på studieprogrammet helseledelse og helseøkonomi er gått i karantene etter nærkontakt med bekreftet koronasmittet. Den ene har ikke deltatt på noen arrangementer, mens den andre har hatt begrenset kontakt med andre studenter.

– På grunn av varsel om mulig smitteeksponering blant noen få av våre førsteårsstudenter, har vi valgt å avlyse alle fadderarrangementene for helseledelse og helseøkonomi i regi av fakultetet ut uken, sier rektor Svein Stølen ved UiO i pressemeldingen.

Kom ikke uventet

Stølen opplyser til Universitas at øvrige berørte studenter vil bli varslet og bedt om å følge med på symptomer.

– Hvis en student har vært i nærheten av en med bekreftet smitte, vil de bli satt i karantene. Det gjelder uavhengig av dette studieprogrammet. Vi forventer at vi kommer til å få flere slike situasjoner høsten, så dette har vi prosedyrer på, sier han.

Stølen sier at dette ikke kom uventet. Han viser til at smittetallene øker og at dette er en situasjon som vil påvirke hele semesteret.

– Det er fint at studentene sa ifra på et tidlig stadie slik at vi kan sette i gang tiltak for å forhindre smitte. Vi oppfordrer alle studenter til å overholde énmetersregelen og de andre smittevernsreglene.

– De det gjelder vil få informasjon om å følge med på sine symptomer. Det er viktig å understreke at vi ikke har bekreftet smitte per nå, men vi er veldig glade for at studentene sier fra at de er satt i karantene for da kan vi raskt komme i gang med tiltak, sier Stølen.

BI og Politihøgskolen valgte tirsdag kveld å avlyse resten av fadderuken: BI og Politihøgskolen avlyser fadderuken i Oslo

Powered by Labrador CMS