Vil fyre: Læringsmiljø- og internansvarlig ved Studentparlamentet ved Oslomet Mats Ugland ønsker mer aktivitet i en av storbyuniversitetets nyeste cafésatsinger.
Vil fyre: Læringsmiljø- og internansvarlig ved Studentparlamentet ved Oslomet Mats Ugland ønsker mer aktivitet i en av storbyuniversitetets nyeste cafésatsinger.

Søker innspill fra studentene:

Vil gi nytt liv til gammelt fyrhus

Fyrhuset ved Oslomet skilter med pizzabuffet og deilig italiensk atmosfære. Men studentene uteblir. SiO spør nå studentene direkte hva de ønsker av stedet.

Publisert

Som en mastodont midt i hjertet av Oslomets campus står det gamle ærverdige mursteinsbygget, bedre kjent som Fyrhuset.

Utdatert fyringsanlegg er byttet ut med pizzaovn, og i dag driver stedet kafévirksomhet som en av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) sine satsinger på kvalitetslunsj.

Café Deiglig fyller ørene med italiensk indie-pop, og forsøker å friste studenter med duften av gjærbakst. Men studentene ser ikke ut til å bite på.

Vil appellere til unge

Studentflukten ønsker studentparlamentariker Mats Ugland å gjøre noe med.

I sin handlingsplan har Studentparlamentet ved Oslomet økt satsingen på naturlige samlingspunkter, slik som Fyrhuset.

God mat, rolig atmosfære: Bachelorstudentene på Bibliotek- og informasjonsvitenskap mener Deiglig har det lunsjtilbudet de ønsker. F.v. Jorunn Østjord, Marthe Togerud, Linn Helen Skrokbæk.
God mat, rolig atmosfære: Bachelorstudentene på Bibliotek- og informasjonsvitenskap mener Deiglig har det lunsjtilbudet de ønsker. F.v. Jorunn Østjord, Marthe Togerud, Linn Helen Skrokbæk.

– Lokalet har gode forutsetninger. Det er store vinduer, og hvis det skjer noe i lokalet, ser man det utenifra, sier studentpolitiker Mats Ugland når Universitas møter ham på campus.

– Det er for det meste ansatte og eldre studenter som bruker stedet. Og det er jo ikke manko på plass, så vi ønsker flere studenter. Det må bli litt lettere å kunne ta turen innom. Og da også med utvidede åpningstider, sier han.

Ugland ser i tillegg for seg at spiseriet har potensiale til å invitere foreninger og ulike arrangementer, noe som har blitt forsøkt, uten at det har ført til økt blest rundt lokalet.

– Studentmiljøet på Oslomet trenger flere av de små lavterskelstedene der foreninger på 20 til 50 personer kan møtes, uten å benytte en sal ment for 300.

Stive priser og god atmosfære

Blant studentene som unner seg en litt ekstra god lunsj på en sluddfull onsdagsformiddag er bibliotek- og informasjonsvitenskapstudentene Jorunn Østjord, Marthe Togerud og Linn Helen Skrokbæk. Stive priser går på bekostning av den deilige stemningen Deiglig byr på.

– Vi liker stemningen her, det er behagelig og fint, konstaterer lunsjgjestene.

Bachelorstudentene synes forøvrig maten også er verdt det.

Lodder stemningen blant studentene

Tidligere denne måneden la SiO ut en online spørreundersøkelse der studentene selv kan komme med innspill for den videre utviklingen av stedet.

Forslag som “mykere sofaer”, “sunnere mat” og “et sted man kan jobbe” er blant SiOs egne forslag til endringer.

Ved å svare på undersøkelsen blir man automatisk med i trekningen om et gavekort på 200 kroner hos SiO Mat og Drikke. Studentene selv påpeker at de færreste tar seg råd til hjemmelaget pizza og et glass vin, til lunsj.

Med åpningstider frem til 16:00 tenker Ugland at et lengre tidsrom kan lokke også de som blir igjen på campus etter skoletid.

– Vi er positive til utvidede åpningstider og alle som vil bruke lokalet på en bredere måte. Enten det er noen som vil starte en quiz her, eller noe annet. Tidligere har det blitt arrangert strikkekveld, med bra oppmøte. Men da var pizzaen gratis da.

Powered by Labrador CMS