Noe attåt?

Fra neste mandag og to uker fremover kan du støtte en god sak ved å kjøpe dagens kaffe på SiO-kantinene.

Publisert

Velferdstinget i Oslo vedtok i helgen å delta i «Studentenes Fredspris kaffekampanje». Det betyr at mellom 14. og 28. februar blir kaffen en krone dyrere i alle kafeer drevet av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Denne kronen går uavkortet til vinneren av Studentenes Fredspris, den kroatiske lærerstudenten Dusko Kostic.

Kostic mottar prisen under den internasjonale studentfestivalen i Trondheim 18. februar for sitt arbeid med å bedre utdanningsmulighetene for romfolket i Kroatia.

Representant i Velferdstinget Håvard Vederhus håper så mange som mulig kjøper kaffe under kampanjen.

– Dette er en pris av og for studenter, og studentene kan nå støtte en god sak ved å gi et lite bidrag.

Må selv si i fra

Kaffeavhengige som ikke ønsker å gi, slipper å betale den ekstra kronen ettersom bidraget er frivillig. Men selv om gaven er frivillig, må man selv si ifra hvis man ikke ønsker å støtte kampanjen.

– Vi ønsker å gjøre det sånn fordi det er en så god sak, sier Vederhus.

– Vi holder på å trykke opp informasjonsmateriell som skal plasseres i alle SiO-kafeene. Det er viktig at studentene er klar over hvilken sak de støtter og at det er frivillig å bidra.

Kaffekampanjen ble også gjennomført sist gang Studentenes Fredspris ble utdelt, i 2009. Den gangen bidro Oslo-studenter med 22 897 kaffekroner. Ved over 9 000 salg takket imidlertid studentene nei til å bidra.

– Viktig kampanje

Leder i sekretariatet for studentenes fredspris Eirik Vikum sier kaffekampanjen er viktig.

– Den gir studentene muligheten til å bli kjent med saken Kosti? jobber for, samtidig som de kan bidra finansielt. Det viktigste med kampanjen, og Studentenes fredspris, er oppmerksomheten vinneren får. Den kan være en døråpner i arbeidet hans videre, sier Vikum

Han håper Oslo-studentene velger å støtte Kosti?.

Powered by Labrador CMS