Får to teststasjoner: Én teststasjon har stått på Frederikkeplassen på Blindern siden august i fjor. Nå får UiO en stasjon til, der symptomfrie studenter kan teste seg.
Får to teststasjoner: Én teststasjon har stått på Frederikkeplassen på Blindern siden august i fjor. Nå får UiO en stasjon til, der symptomfrie studenter kan teste seg.

Vil hurtigteste alle studenter på campus

Planen er å hurtigteste tusenvis av studenter og ansatte for koronavirus på Blindern campus de neste tre ukene.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 2. mars starter hurtigtestingen av alle studenter og ansatte på campus ved Universitetet i Oslo (UiO). Alle studenter og ansatte som skal innom campus på Blindern, oppfordres til å teste seg minst én gang i uken, de neste tre ukene, skriver UiO i en pressemelding. Svein Stølen, universitetets rektor, er utelukkende positiv til tiltaket.

– Vi er veldig glade for at Oslo kommune har lagt sin hånd over unge mennesker, inkludert studenter, i denne situasjonen, sier han til Universitas.

Hurtigtestingen foregår i regi av helsetjenesten ved Studentsamskipnaden SiO.

Vil teste opp mot 2000 hver uke

To testboder vil settes opp på Frederikkeplassen på Blindern: én for studenter og ansatte med symptomer og én for dem uten symptomer. Målet er å fange opp smitte raskt og kunne igangsette smittesporing tidlig i prosessen. Universitetet anslår på sine sider at mellom 1500 og 2000 studenter vil testes i uken.

Stølen tror tiltaket kan bidra til å holde campus åpent.

– Dersom vi skal kunne holde universitetet åpent, trenger vi oppdatert informasjon om smittesituasjonen, og dette er en måte vi kan skaffe den informasjonen på. Ved at en stor andel av dem som er på universitetet, tester seg, vil det gi oss en oversikt som igjen kan bidra til å bedre smittesituasjonen.

UiO informerer på sine sider om at det er snakk om en hurtigtest, som tas i den ytre delen av nesen. Dermed slipper studentene den lange testpinnen. I en e-post sendt til studentene skriver universitetet at testresultatet er klart etter 15 minutter. Hurtigtesten vil være et drop-in-tilbud.

SiO Helse vil bruke testingen på Blindern som et pilotprosjekt, og det vil vurderes å etablere lignende tilbud på flere campus i byen.

Powered by Labrador CMS