Seiersbrøl: Etter at treet er tilbakelevert feirer mennene med et hopp foran skolen. -Seieren er vår, roper de.
Westerdals-sheriff: Selv om «Japaneren» ikke går på Westerdals følger han utviklingen i saken med argusøyne. Etter å ha besøkt Westerdals sine lokaler på Vulkan ble han så imponert at han vurderer å begynne å studere der.
And og IPA: «Mr. Handsome» (f.v), «Hunter» og «Japaneren» lusker gjennom Vulkanområdet på vei til Westerdals. En halvtime senere feirer de aksjonen inne på Mathallen med en deilig andesandwich og en øl
Maskerte: Mennene er maskerte seg i frykt for å bli gjenkjent. -Løvenskiold-familien er Norges mektigste. Man kødder ikke med dem ustraffet, sier mannen med kodenavnet «Hunter».
Lei av sprell: Resepsjonisten var tilsynelatende uberørt av de maskerte mennene. -Hun er sikkert vant til mye sprell fra Westerdals-studentene. Dette må være hverdagskost for henne, mener «Mr. Handsome»
Seiersbrøl: Etter at treet er tilbakelevert feirer mennene med et hopp foran skolen. -Seieren er vår, roper de.

Erklærer seier over Løvenskioldene

Julevendettaen varte til påske. Nå er den over.

Publisert Sist oppdatert

– Sirkelen er sluttet. Rettferdigheten har seiret.

Utenfor inngangen til Westerdals står tre unge menn, maskerte med caps, skjerf, og mørke solbriller. De har nettopp levert et vissent juletre i resepsjonen på skolen, og kan lettet erklære en flere måneder lang kamp mot Løvenskiold-slekta for over.

Trykk på bildet for å hoppe på bildekarusellen!

«Nickes» innrømmelse

Det var rett før jul at de tre unge mennene som skjuler seg bak kodenavnene «Hunter», «Japaneren», og «Mr. Handsome» snek seg inn i Løvenskiold-familiens skog og stjal et juletre i protest mot Westerdals-eierne Nicolai og Peder Løvenskiolds [omstridte finansmanøvre](2) i forbindelse med fusjonen til dagens Westerdals Oslo ACT.

Her stjal de treet: – Payback er en bitch

Ingen av dem gikk på den kjente høyskolen, men gjorde det i sympati med elevene.

– Det kommer til å gå ett tre, hver eneste jul, helt til Westerdals-studentene får en beklagelse fra Løvenskiold-brødrene, sa de den gang.

Nå velger de tre imidlertid å levere treet tilbake etter at det tidligere i uken ble kjent at Nicolai Løvenskiold trekker seg som daglig leder i Anthon B. Nielsen Utdanning, selskapet som eier Westerdals.

– Seieren er vår. Dette ser vi på som en innrømmelse fra Nicolai, sier han som går under kodenavnet «Hunter».

Vi må ta på oss en stor del av æren for at Nicolai har trukket seg. Jeg tror aksjonen vår fikk Løvenskiold-brødrene til å innse alvoret i saken.

«Japaneren»

Ugjenkjennelige

I forkant av aksjonen er det tre nervøse menn som noen steinkast unna skolen står og gjør seg klare. Da treet ble stjålet fra Nordmarka var de skjult bak nissemasker. Nå har de funnet frem gamle capser kjøpt på badeferier i Syden for å skjule sin identitet.

– Vi er forkledningens mestre. Det urbane miljøet ved Vulkan krever noe helt annet enn nissemasker, sier «Mr. Handsome».

Mennene nærmer seg sakte Westerdals og pulsen stiger. Planen er å levere treet i resepsjonen, men ingen av dem har noen gang vært på Westerdals før. «Hunter» og «Mr. Handsome» studerer ved en annen utdanningsinstitusjon, mens «Japaneren» har tatt seg fri fra jobben for å være med på aksjonen. De sliter først med å åpne inngangsdøren før de finner døråpneren og kan entre resepsjonen med raske skritt.

Her raser studentene mot Westerdals: – Hvor er penga?

Forberedelsene: Treet har stått i et slitent kollektiv på Bislett siden jul. Her gjøres det klart til aksjonen der det skal leveres tilbake til Løvenskioldene som en vissen olivengren.
Forberedelsene: Treet har stått i et slitent kollektiv på Bislett siden jul. Her gjøres det klart til aksjonen der det skal leveres tilbake til Løvenskioldene som en vissen olivengren.

Hverdagslig

– Vi har med noe til Nicolai Løvenskiold. Kan vi levere den her? spør «Hunter» resepsjonisten, og rekker fram restene av det som én gang var en stolt furu i Nordmarka.

– Han er ikke så ofte her, svarer hun.

– Men kan vi ikke legge det her i tilfelle han tar turen innom?

– Greit, svarer resepsjonisten tilsynelatende uberørt av at det står tre maskerte menn med et vissent juletre foran henne.

Når aksjonistene kommer ut er de strålende fornøyd med gjennomføringen. «Mr. Handsome» tripper energisk og utbryter:

– Forkledningen funket! Ingen der inne enset oss ett blikk.

Andre tanker

– Vi må ta på oss en stor del av æren for at Nicolai har trukket seg. Jeg tror aksjonen vår fikk Løvenskiold-brødrene til å innse alvoret i saken. De har nok slitt med store moralske kvaler de siste månedene, og endelig har de gjort det riktige, sier «Japaneren».

Han er nesten villig til å tilgi Løvenskiold-brødrene. «Japaneren» skal begynne å studere til høsten, og har lenge vurdert Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI. Etter aksjonen har han kommet på andre tanker.

– Lokalene til Westerdals var så fine at jeg nesten vurderer å begynne. Kanskje vi sees til høsten, Nicke?

universitas@universitas.no

Powered by Labrador CMS