STUDENTENES STEMMER: Kjell Ingolf Ropstad (Krf), Gorm Kjernli (Ap) og Mette Hanekamhaug (FrP) ble valgt inn på Stortinget.
STUDENTENES STEMMER: Kjell Ingolf Ropstad (Krf), Gorm Kjernli (Ap) og Mette Hanekamhaug (FrP) ble valgt inn på Stortinget.

Tre Oslo-studenter på tinget

BI-student Mette Hanekamhaug (22) blir nå den yngste på Stortinget, og får med seg to UiO-studenter.

Publisert Sist oppdatert

Disse studentene og vitenskapelig ansatte utenfor SiOs institusjoner kom også inn på Stortinget:

  • Anna-Kristin Ljunggren (24) som sto på 2. plass for AP Nordland. Hun studerer statsvitenskap ved NTNU.
  • Aksel Hagen (55) som sto på 1. plass for SV Oppland. Han er lærer og forsker ved Høgskolen i Lillehammer.
  • Alf Holmelid (61) som sto på 1. plass for SV Vest-Agder. Han er forskningsdirektør ved Universitetet i Agder.
  • Snorre Valen (24) som sto på 1. plass for SV Sør-Trøndelag. Han er kommunikasjonsarbeider ved NTNU.

– Det blir en utfordring og kan bli hardt, særlig siden det hele tiden legges vekt på at jeg er yngst. Men landets nasjonalforsamling skal representere hele landet, så det er viktig at den yngre garde også er representert, sier Mette Hanekamhaug (FrP).

Hun er fra Molde, og ble valgt inn som tredjekandidat fra Møre og Romsdal. Hun markerte seg tidlig som Siv Jensens personlige assistent i 2007, og ble da spådd en lysende politisk karriere av partilederen. At gjennomsnittsalderen på de nye representantene er 46,2 år skremmer ikke den unge representanten.

Hun mener at det til syvende og sist er politikken det kommer an på, ikke kandidatene, og understreker at forskning og høyere utdanning er et område som opptar henne sterkt.

– Mitt første ønske er å komme inn i Kirke, utdannings- og forskningskomiteen, sier hun.

Selv om hun er ung og relativt uerfaren sammenlignet med mange av de andre innvalgte kandidatene, kvier hun seg ikke for å stå på talerstolen.

– Jeg har ikke rukket å grue meg til det ennå, men med den troen jeg har på FrP sin politikk så kommer jeg ikke ha noe problem med å fronte den heller, sier hun.

Hanekamhaug har allerede fått merke på kroppen hvordan det er å være profilert politiker, og har den siste siden opplevd medaljens bakside gjennom hets på Facebook og Twitter.

– Jeg synes det er veldig synd at politiske motstandere og andre bruker tid på å dømme meg, så det har vært tøft. Folk må få prøve seg før man dømmer, understreker hun.

Hanekamhaug får følge av Gorm Kjernli (27), som sto på femte plass for Ap Akershus. Han studerer statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og har allerede sittet en periode i Kirke- utdannings- og forskningskomiteen. Kjell Ingolf Ropstad (23) som sto på første plass for KrF Aust- Agder, kom også inn. Han studerer juss og økonomi ved Universitetet i Oslo.

Powered by Labrador CMS