
Studerer gratis på BI
BI gjør alt for å hindre hjerneflukt. Er du flink nok, betaler de for studiene dine.
– Konkurransen om toppstudentene blir stadig tøffere, sier BI-rektor Tom Colbjørnsen til Dagens Næringsliv.
Handelshøyskolen BI bruker tre millioner kroner på å sikre seg 20 bachelorstudenter med toppkarakterer til sitt masterproigram, skriver Dagens Næringsliv. Colbjørnsen mener det er viktig å holde på de beste studentene.
– Jeg ser positivt på konkurranse med utenlandske skoler, men vi trenger toppstudenter hjemme også, sier Colbjørnsen.
Femårsplan
BI kommer til å tilby de beste av de beste studentene sine det såkalte «Presidential scholarship» i minst 5 år fremover. De utvalgte studentene får dekket skolepengene for hele masterperioden, og koster 150.000 kroner per hode.
Å ha motiverte stjernestudenter på BI styrker hele fagmiljøet og inspirerer de andre. Derfor tilbyr vi stipend til de aller beste.
Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI
– Studentene får veldig mange tilbud fra veldig mange skoler. Å ha motiverte stjernestudenter på BI styrker hele fagmiljøet og inspirerer de andre. Derfor tilbyr vi stipend til de aller beste, sier Colbjørnsen.
Elisabet Paulsen (22) og Olav Akrawi (23) er to av de 20 studentene ved BI i Oslo som har mottatt skolens nyopprettede stipend, og har valgt å ta masteren i Oslo.
– Jeg var også innom tanken på å ta masteren et annet sted, i et annet land. Men det er vanskeligere å bygge relasjoner til norske bedrifter når man selv sitter i utlandet. Med base i Oslo, og tett kontakt med næringslivet gjennom skolen, tror jeg sjansen er større for å finne den rette jobben, og å finne den raskt, etter studiene, sier Elisabet Paulsen til Dagens Næringsliv.
Velger bort utlandet
Akrawi ser også fordelene med å studere i Norge fremfor i utlandet. Han valgte BI foran den prestisjetunge Copenhagen business school.
– Jeg har en relevant jobb ved siden av studiene her hjemme. Det er vanskeligere å skaffe seg det i et annet land, sier han til Dagens Næringsliv.
Akrawi, som var i Austin, Texas ifjor, er ikke redd for at en master fra Nydalen skal hindre han i å få jobber i globale bedrifter.
– Vi går en internasjonal master, sammen med studenter fra ulike deler av verden, og får god erfaring fra det. På kort sikt er drømmen å jobbe i et internasjonalt selskap med base i Norge, sier Akrawi.