Ølsalget blir utsatt

Universitetet i Oslo har, uten å konsultere Studentfestivalen i Oslo, bestemt at du ved semesterstart ikke får servert alkohol før klokken 16 på Blindern.

Publisert

– Vi er skuffet over beslutningen, og har ingen følelse av å ha blitt representert. Universitetet i Oslo har valgt en altfor enkel løsning, og det virker ikke som om de har forstått saken, sier Knut Deram, Nestleder i Studentfestivalen i Oslo (STUDiO).

Tidligere har det blitt servert alkohol fra klokka 14, men etter pålegg fra universitetsledelsen må Festivalteltet, Frida, Puben og studentkjellerne nå vente to timer ekstra før øltørste studenter får alkoholservering.

– Vi har fått en håndfull klager fra studenter som mener det er for mye fokus på alkohol ved semesterstart, sier Studiedirektør Monica Bakken om bakgrunnen for vedtaket.

DNS og STUDiO ikke hørt

Ledelsen i både STUDiO og Det Norske Studentersamfund (DNS) er skuffet over at de ikke fikk anledning til å uttale seg før vedtaket ble fattet. De ble invitert til et møte om saken 1. mars, én dag etter at de fikk brevet med beslutningen.

– DNS og STUDiO gleder seg til å arrangere festival, men nå føler vi at vi jobber i motbakke, sier Pia Henriksen, Viceformand i DNS.

De frykter nå et tap på over 100 000 kroner, og tror ikke vedtaket vil føre til mindre drikking ved semesterstarten.

– Tapet fra klokka 14 til 16 er ikke stort, men om noen har lyst på en øl før klokka 16 blir de nødt til å dra fra campus, og det er da mye vanskeligere å få disse tilbake, sier Deram.

Han frykter også at det blir mer drikking på gressplenene på campus til høsten, når studentene ikke får ølservering før klokka 16.

– De vil innskrenke det mest kontrollerte skjenkestedet og heller la gressplenene flomme over av Bunnprisøl, sier han, og legger til at STUDiO og DNS i fellesskap skal anke vedtaket.

Bakken beklager på sin side at DNS og STUDiO ikke ble hørt.

– Vi har jobbet nært med Studentsamskipnaden i Oslo, og antok at de ville inkludere DNS og STUDiO, sier hun, og forstår DNS og STUDiOs synspunkter. Likevel er hun ikke bekymret over at studentene forsvinner.

Føler drikkepresset

De eneste som fikk uttale seg før vedtaket ble fattet, var Studentkafeene.

– Jeg respekterer vedtaket og tar det til etterretning, sier direktør Knut Marius Karlsen, som ga sin tilslutning til forslaget før det ble fattet.

Avholdsorganisasjonen Juvente er også fornøyd.

– Mange føler drikkepresset ved semesterstart, og ingen har vondt av å vente til klokka 16, sier Juventes politiske nestleder, Eivind Marienborg, som mener studentene burde være takknemlige.

Heller ikke Studentparlamentets leder Lina Johanne Strand er bekymret.

– Jeg synes ikke det er et drastisk tiltak, men heller ikke vi er blitt formelt hørt i saken. Om det blir anke vil jeg gå i dialog med DNS og STUDiO.

Powered by Labrador CMS