STENGES UTE: Oslo Kristelige Studentlag beskyldes for diskriminering. Leder Synnøve Aandstad er uenig, men taper 10.000 i støtte.

Mister støtten etter homoboikott

Kulturstyret trekker støtten til Oslo Kristelige Studentlag fordi de diskriminerer homofile.

Publisert Sist oppdatert

I fjor brøt Oslo Kristelige Studentlag (OKSL) samarbeidet med Studentprestene etter at den homofile presten Nils Jøran Riedl ble ansatt som ny studentprest ved Universitetet i Oslo. Nå trekker Kulturstyret støtten til foreningen. Leder for Velferdstinget (VT), Øyvind Gjengaar, hilser Kulturstyrets avgjørelse velkommen.

– For å kunne få støtte fra semesteravgiften, er det en forutsetning at pengene ikke går med til å diskriminere studentene, sier Gjengaar.

– Penger ikke alt

Støtten ble trukket etter at en paragraf i forskriftene for pengestøtte ble revidert. Forskriftene, som er utarbeidet av Velferdstinget, forbyr nå også bevilgning av penger til studentforeninger som diskriminerer på grunnlag av seksuell legning, ikke bare på rasistisk grunnlag, slik det var før.

– Kulturstyret har med fire stemmer mot tre derfor vedtatt å ikke bevilge penger til OKSL i år, forteller leder for Kulturstyret, Tor Ivar Hansen.

OKSL er underlagt Norges Kristelige og Student- og Skoleungdomslag, som ikke godtar homofile prester. Leder for OKSL, Synnøve Aandstad, mener at OKSL ikke er diskriminerende.

– Vi var jo klar over at det var en sjanse for at dette ikke skulle gå igjennom, selv om vi hadde håpet på det. Vi forholder oss bare til det gjeldende kirkemøtevedtaket av 1997. Men penger er ikke alt, sier hun, og forsikrer om at organisasjonen har andre inntektskilder enn de rundt 10.000 kronene de vanligvis tildeles fra Kulturstyret. Aandstad vil ennå ikke ta stilling til hva OKSL kommer til å gjøre videre i denne saken.

– Lite sjenerøst

KrF-politiker og nestleder i Kirke-, utdannings- og forskningskomitéen, Ola T. Lånke, er tidligere medlem av OKSL, og mener Kulturstyret burde vist OKSL litt mer anerkjennelse.

– Jeg syns man setter veldig snevre rammer og utviser svært lite sjenerøsitet overfor et studentarbeid som har betydd mye for studenter og akademikere i en årrekke, sier han.

Lånke mener det blir feil å skulle blande seg inn i en forenings meninger gjennom å trekke støtten.

Powered by Labrador CMS