_Faksimile fra Universitas 16. august_

Ny lønnsordning på vei

Det er fremdeles ikke klar noen ny modell for betaling av bartendere ved studentkjellerne. Men fakultetsforeningene betaler ikke lenger svart.

Publisert Sist oppdatert
KREVER FORTGANG: Velferdstingleder Øyvind Gjengaar.

I august beskyldte Velferdstinget (VT) studentkjellerne ved Universitetet i Oslo (UiO) for å lønne sine bartendere svart. I samarbeid med Studentliv-seksjonen ved Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) skulle det undersøkes om praksisen var i strid med loven. Fire måneder senere er imidlertid ingen ny ordning på plass.

– Jeg har forståelse for at ting tar tid, og at denne saken er i en gråsone, men det kan umulig ta et helt semester å få en uttalelse på lovligheten av praksisen, sier leder av VT, Øyvind Gjengaar.

Nytt forslag

Læringsmiljøsjef i SiO Studentliv, Rolf Andersen, sier at et nytt forslag er like rundt hjørnet. Han forteller at det er enighet om at den gamle ordningen ikke er hensiktsmessig.

– Det jobbes veldig konkret med en organisasjonsmodell som alle vil kunne være enige om, men jeg vil ikke kommentere den i detalj på nåværende tidspunkt. Denne er uten tvil lovlig, men det gjenstår fremdeles noen detaljer før den er helt ferdigstilt, sier han.

Andersen kan ikke si noe om hvor raskt den nye modellen vil tre i kraft, men opplyser at en midlertidig ordning vil benyttes i en overgangsfase. Han tar det for gitt at betaling av ansatte ikke foregår på den gamle måten i mellomtida, men påpeker at dette er fakultetsforeningenes ansvar.

Leder for Samfunnsvitenskapelig fakultetsforening (SVFF), Pia H. Henriksen, forsikrer at de ikke lenger betaler bartenderne på den gamle måten.

– Foreløpig skriver vi timelister, og betaling tar vi etter jul når ordningen er klar i sin helhet.

Leiepris uendret

Problemstillingen med pris for leie, som gjør at mindre studentforeninger har vanskelig for å leie lokalene, er hittil ikke blitt behandlet.

– En ordning med hensyn til pris på utleie av kjellerne vil nok foreligge i løpet av første halvdel av vårsemesteret, sier Andersen, og påpeker at dette til syvende og sist er en sak mellom fakultetsforeningene og Universitetet.

Leder i Samfunnsvitenskapelig studentutvalg (SVSU), Heine Skipnes, er i likhet med Gjengaar kritisk til at saken har tatt lang tid, og tviler sterkt på at den nye modellen er klar til 1. januar, slik han hevder de er blitt forespeilet. Han mener også at SiO Studentliv overstyrer studentforeningene og fag- og programutvalgene.

– Jeg er veldig negativ til at SiO ikke har tatt kontakt med det lokale studentdemokratiet for å diskutere løsninger, spesielt siden det er studentene som skal bruke kjellerne, sier Skipnes, som ønsker at foreningsjobbingen skal være basert på frivillighet.

Andersen avviser på sin side at de har overkjørt studentene, og peker på at et møte mellom SiO, SVFF og SVSU er planlagt når et endelig forslag foreligger.

Powered by Labrador CMS