Hamburgere til studentene

Studentkafeene AS ønsker å bygge kafé i Frederikkebygningen. – Vi vil satse på middelhavsmat og fastfood, sier direktør i Studentkafeene Hans-Jul Mikkelsen.

Publisert

Det er ennå usikkert om Universitetet vil bevilge penger til den nye kafeen. Direktør i Studentkafeene Hans-Jul Mikkelsen ser imidlertid lyst på muligheten for et nytt kaféprosjekt.

– Skissene er klare, og alle virker positive, sier han.

Dermed blir Universitaslokalene trolig erstattet av oljeos og kaffebønner når redaksjonen flytter på nyåret.

Promenade

Mikkelsen har sansen for det italienske kaféliv – Frederikkeplassen kan bli til «Piazza Frederikke», med caffe latte og pastaretter under en lun parasoll.

– Frederikkeplassen er en av de fineste plassene i Oslo. Derfor ønsker vi å sette noen av bordene utendørs, forteller Mikkelsen, og refererer til suksessen med uteserveringen utenfor UB.

– Lunsj i snøstorm og 20 minusgrader?

– Nei, om vinteren har vi tenkt til å sette noen av bordene inn i gangen. På den måten får vi en slags promenadegate i Frederikkebygningen, forklarer Mikkelsen.

Mindre fett

Han ønsker at Studentkafeene skal følge med i utviklingen av studentenes matvaner, og tror de scorer høyt på å servere middelhavsmat. I tillegg vil de satse på en egen avdeling med fastfood.

– Jeg tror at studentene ønsker å ta med seg maten, noe som er vanskelig i kantinene, sier Mikkelsen.

– Men pølser og hamburgere er jo ikke så sunt?

– Det er mindre fett i våre hamburgere enn i kjøttkakene til mor!

Powered by Labrador CMS