Gjør et godt valg!

Usikker på hva du skal stemme 10. september? Universitas presenterer i ukas valgføljetong fire partiers planer for studentoslo.

Publisert

Dette spør vi om:

2. Studentboliger

3. Støtte til studentkulturelle tiltak

4. Øvrige kommentarer.

  • 1. Kollektivtrafikk

Rune Gerhardsen, 1. kandidat Arbeiderpartiet

1.- Kollektivtilbudet i Oslo kan og bør bli bedre. T-banen bør gå med 10 minutters mellomrom, mens trikk og buss skal gå med fem minutters avganger i sentrum. Ap vil ha flere trikkelinjer, en trikkering rundt ring 1 skal gjøre det enkelt å velge bort bilen i sentrum, mens egne kollektivgater må til for at buss og trikk skal komme raskere frem. Billettprisene må reduseres. Alle studenter skal kunne bruke studentkort, uavhengig av alder.

2. – Oslo skal være en god by for studenter. Undersøkelser viser at det ikke er mulig å leve bare på studiestøtten. Oslo kommune må derfor inngå samarbeid med samskipnadene for å få regulert flere tomter til billige studentboliger. I tillegg bør det bygges flere boliger i byen, og billige utleieboliger for ungdom hvor man sparer opp egenkapital

3. – Kommunen må samarbeide med universitetet og høgskolene om å gjøre studentkulturen mer synlig i byen. Det er så mye bra som gjøres i studentmiljøene i dag, at det fortjener mer oppmerksomhet.

4. – Ap vil at det skal bli bedre tilskuddordninger for studentbarnehager. Det må bygges flere barnehager, og det må skje raskt. Det skal også merkes at Oslo har landets største universitet. Det gir oss særlige forutsetninger for å skape verdier på nye arenaer som krever kunnskap og kompetanse.

Lars Rottem Kragnes, 1. kandidat Senterpartiet

1. -Vi vil utvide gyldigheten på sporveisbilletten fra én til to timer, bygge sambandslinjer mellom ulike trikkelinjer for å få et mer fleksibelt trikkenett og gå inn for at det må vedtas utbygging av minst én ny t-banelinje.

2. – Sp ønsker å bygge flere studentboliger. I Oslo er utleieprisene blitt svært høye og mange studenter som blir i Oslo noen år ville nok ønsket å gå inn på det ordinære boligmarkedet hvis det fantes passende lavinnskuddsboliger. Sp ønsker at kommunen skal regulere billige tomter for lavinnskuddsboliger.

3. – Vi mener Oslo ivaretar dette området altfor dårlig. Vi vil at studenter skal bli glad i Oslo og ha lyst til å bruke kompetansen sin her både før, under og etter studietiden. Da er det viktig å utnytte den ressursen studentene faktisk er. Oslo er ikke kjent for å være den beste studentbyen i landet i dag, men det burde det være. Spesifikke studentkulturelle tiltak må være opp til studentene selv, som da må søke bystyret om støtte.

4. – Det bør være mulig å velge å leve mer miljøvennlig i Oslo. Oslo er i dag spesielt dårlig på kildesortering i forhold til mange andre kommuner. Det bør finnes flere grønne lunger. I tillegg ønsker vi å gjøre noe med de store levekårsforskjellene mellom øst og vest.

David Hansen, 2. kandidat og ungdomskandidat Kristelig Folkeparti

1.- Kollektivtilbudet skal være et konkurransedyktig alternativ til bilen både i forhold til pris og tid, slik at antall personreiser øker. Vi vil øke driftstilskuddet til Oslo Sporveier, forlenge t-banen, åpne for persontrafikk på Alnabanen, utvide fellestunnelen, oppgradere t-banestasjonene og fortsette fornyelse av bane- og vognmateriellet. Billettprisen skal være så lav som mulig, og vi ønsker å gjeninnføre sesongkortene til sterkt reduserte priser.

2. – KrF er opptatt av at den generelle boligbyggingen i Oslo skal være variert og tilfredsstille behovene til studenter. Oslo kommune har hatt en imøtekommende holdning til nye boligprosjekter fra samskipnadene, en politikk KrF vil bidra til å opprettholde

3. – Vi er opptatt av at Oslo skal være en spennende og pulserende by med et rikt kulturliv til glede for alle. KrF ønsker en åpen og imøtekommende holdning til studentenes egne kulturarrangementer og festivaler.

4. – KrF vil satse på kollektivtrafikken og på utbygging av sykkelveienettet. Vi vil være pådriver for at den planlagte innføringen av kildesortering iverksettes så snart som mulig. Vi vil arbeide for å redusere forbruksveksten både i det offentlige og private, og for å utjevne levekårsforskjellene i byen.

Erling Folkvord, 1. kandidat Rød Valgallianse

1. – RV er for et bedre kollektivtilbud med oftere avganger og flere

tverrgående forbindelser, spesielt i Groruddalen. Kostnadene bør betales over skatteseddelen. RV har foreslått at gjennomføring av dette utredes og vil ha en konkret timeplan for nedtrapping av prisene på kollektivtransporten med mål om at den skal bli gratis.

2. – RV mener det er alt for få leiligheter og at mange har for dårlig standard. Kommunen bør legge til rette for at det kan bygges flere rimelige studentboliger i regi av samskipnadene. RV mener at staten må finansiere studentboliger. RV arbeider ellers for at kommunen skal bygge ikke-kommersielle utleieboliger. Vi vil ha gjeninnført husleieregulering, i stedet for den gradvise nedtrappinga av husleiereguleringa som Stortinget har vedtatt.

3. – Vi er for at det offentlige må legge forholdene til rette for kulturell aktivitet

og utvikling, blant annet ved at det bygges kulturbygg, ved rimelig utleie av lokaler til frivillig kulturaktivitet og ved offentlig støtte til både profesjonell kunst og amatørvirksomhet.

4. – RV vil støtte kampen for ei bedre studiefinansiering vel vitende om at denne kampen må rettes mot staten. Vi legger stor vekt på internasjonalt solidaritetsarbeid. I år og så lenge det er nødvendig er det også en hovedsak å få slutt på at norske soldater sendes til utenlandskrig.

Powered by Labrador CMS