Maya Sol Sørgård er ny leder i Velferdstinget. Her er hun på kontoret i Villa Eika.

VT-leder Maya Sol Sørgård:

– Vi har lyst til å gjøre Oslo til Norges beste studentby

BI-studenten Maya Sol Sørgård har nylig startet i jobben som leder for Velferdstinget. Hun ser frem til et innholdsrikt år.

Publisert Sist oppdatert

– Det føles veldig naturlig. Det var liksom det jeg skulle gjøre i år, sier Maya Sol Sørgård, sittende på sitt nye kontor i Villa Eika på Blindern.

I mai ble hun valgt til å ta over stafettpinnen etter Elisabeth Holien som leder for Velferdstingets (VT) arbeidsutvalg (se faktaboks).

Studentpolitisk ringrev

I Universitas’ maktkåring fra 2017 gjorde ledervervet i Velferdstinget at Sørgårds forgjenger ble kåret til Oslos syvende mektigste student. Det er mye ansvar, men Sørgård har mye erfaring med organisasjonsliv og studentpolitikk.

Dette var den prestisjetunge listen Sørgårds forgjenger havnet på: Oslos mektigste studenter: Plass 10-4

– Jeg startet med studentpolitikk da jeg var 17. Da var min eneste motivasjon å ha venner over hele landet og en genser med navnet mitt på seg, så balla det på seg derfra, sier hun lattermildt.

I tillegg til ledervervet sitter hun i sentralstyret til Norsk studentorganisasjon, og er bystyrerepresentant i Bodø. Hun har troen på å få gjennomført mye i løpet av året.

– Vi har veldig lyst til å skape et tettere bånd med VTs representanter. Vi planlegger å arrangere kvelder der vi kan samles i sosialt lag og idémyldre rundt kampanjer. Tidligere har VT kun møttes fem til seks ganger i halvåret, inkludert julebord og sommerfest, forteller hun.

Skal bli Norges beste

I tillegg vil hun rette fokus mot resultatet fra Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT).

– Det er noe av det mest spennende å kunne jobbe med. Mitt mål er at ingen studenter skal falle ifra på bakgrunn av ting vi kan gjøre noe med. Vi har lyst til å gjøre student-Oslo til Norges beste studentby.

Fikk du med deg denne? Tar med kjendiser på laget for å få svar på hvordan du har det

I tillegg kommer kommer Sørgård til å fortsette arbeidet med å opprette et nytt studenthus, et prosjekt som ble påbegynt av det forrige Velferdstinget. Det høres kanskje optimistisk ut, men Sørgård har troen på arbeidsutvalgets gjennomføringsevne.

– Jeg er veldig fornøyd med det øvrige arbeidsutvalget. Det er en variert og god sammensetning, og vi utfyller hverandre godt.

Velferdstinget

# Består av representanter fra alle institusjoner tilknyttet Studentsamskipnaden (SiO)

# Har ansvar for å fordele pengene fra semesteravgiften til studentforeninger

# Fordelte 18 365 000 kroner i 2017

# Universitas og Radio Nova er blant de som mottar støtte fra Velferdstinget

Powered by Labrador CMS