TIL TRONDHEIM: Rapperen Jay-Z skal spille på studentfestivalen Uka i Trondheim 6. oktober. Foto: Ronders/flickr Creative Commons

Jay-Z skal spille for trondheimsstudentene

.. og det blir ikke billig.

Publisert Sist oppdatert

I går ble det klart at studentfestivalen Uka i Trondheim har booket verdens største navn innen hip-hopen, den legendariske rapperen Jay-Z. Dermed topper mannen bak hiter som «99 Problems», «Big Pimpin’» og «Bonnie & Clyde» musikkprogrammet til festivalen foran band som Franz Ferdinand, Eagles of Death Metal og Gåte.

Da Jay-Z spilte på Hovefestivalen i fjor sommer skal han ha fått i overkant av tre millioner kroner for opptredenen. Uka-sjef Torgeir Bryge Ødegården er stolt over å ha fått et så stort navn på plakaten.

– Vi er stolte og ydmyke. Det er det største som noen gang har kommet til UKA. Jay-Z har jo hatt en finger med i spillet på mange av de største raplåtene de siste årene, så det kommer til å koke i teltet, sier han til studentavisa Under Dusken.

Han vil ikke gå ut med hvor mye Jay-Z får for konserten han skal holde i Trondheim 6. oktober, men innrømmer til Dagbladet at rapperen ikke kommer på billigsalg når han nå tar turen oppom Trondheim.

– Vi ser på det som investering. Det er sånn vi må se på det for å kunne forsvare det, sier Bryge Ødegården.

Han sier også at det er Ukas egne folk som har sørget for å få rapperen til Trondheim.

– Vi har ikke brukt et eksternt bookingbyrå, sier han.

Powered by Labrador CMS