GRUNNSTEINEN: Grunnsteinen ble lagt trygt på plass, etter beordring til kranfører om senking fra Tora Aasland.

Grunnsteinen lagt på Vestgrensa

Ti år etter at byggetrinn 1 på Vestgrensa sto ferdig, legges grunnsteinen for Vestgrensa 2.

Publisert Sist oppdatert
AVTRYKK: Velferdstingsleder Jenny Nygaard, ordfører Fabian Stang og Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, støper håndavtrykkene sine i stein.
AVTRYKK: Velferdstingsleder Jenny Nygaard, ordfører Fabian Stang og Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, støper håndavtrykkene sine i stein.

– Det viktigste studentene som skal bo her må huske på, er å ikke få barn, bruke kollektivtransport og å være snille med naboene.

Slik innledet ordfører Fabian Stang markeringen tirsdag, med en humoristisk tilnærming til hva kommunen har måttet nedprioritere for å få bygget 160 nye studentboliger på Vestgrensa. Barnehage, parkeringsplasser og hensyn til naboer har nemlig måttet vike for studenters behov for boliger.

Skrøt av studentene

Vestgrensa 2 skal ligge på parkeringsplassen ved siden av den eksisterende Vestgrensa studentby. Både Stang og forsknings- og høyere utdanningsminister, Tora Aasland, skrøt av studentenes innsats for prosjektet.

– I dette tilfellet har ildsjelene ikke gitt oss fred, og studentpolitikerne har vært meget flinke til å følge opp, sa Stang.

– Vi har en meget god dialog med studentpolitikerne og studentorganisasjonene, noe vi er veldig fornøyde med, sa Aasland.

Lover ingenting til Oslo

Det er i 2010 lovet tilskudd til bygging av 1000 nye studentboliger, men statsråden vil ikke love noe konkret antall boliger til hovedstaden, selv om Oslo har flest studenter, flest internasjonale studenter og lengst boligkøer.

– Jeg må se på hele landet, men det er i Oslo presset er størst, noe vi vil ta hensyn til. Det ligger i kortene at Oslo vil få en god andel av de planlagte boligene, sier Aasland.

Powered by Labrador CMS