VANSKELIGE: – SiO har vært svært vanskelige å forholde seg til, sier prosjektleder i Studenthovedstaden.no, Heine Strømme.

Samarbeidet slår sprekker

Studentsamskipnaden i Oslo vil ikke lenger bidra til nettprosjektet som skal profilere Oslo som Norges studenthovedstad.

Publisert Sist oppdatert

Studenthovedstaden.no kan gå en usikker framtid i møte etter at Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) nå avslutter sine forbindelser og pengestøtte til prosjektet.

– Vi kommer til å betale det vi har lovet å bidra med i 2010, og deretter kommer vi til å avslutte samarbeidet, sier Fredrik Refsnes, hovedstyreleder i SiO.

– Lite samarbeidsvilje fra SiO

Prosjektleder for Studenthovedstaden.no Heine Strømme mener at samarbeidet med SiO lenge har vært problematisk.

– SiO har stort sett bare vært opptatt av å diskutere formaliteter og mindre viktige poenger i avtaleteksten, ikke av selve prosjektet. De har skilt seg ut blant samarbeidspartnerne som lite villige, sier han.

Strømme er ikke redd for at prosjektet som helhet skal bli skadelidende av dette, men er sterkt kritisk til behandlingen saken har fått. Han kritiserer også Velferdstinget for å ignorere hans innspill til saken i forkant av møtet der beslutningen om å kutte støtten ble tatt.

– Misfortstått kritikk

Leder i Velferdstinget Mari Berdal Djupvik mener at Strømme har misforstått grunnlaget for å kutte støtten. Hun sier at prosjektet ikke har vært tilfredstillende, men at det ikke er deres viktigste grunn til å trekke seg ut.

– Vi mener ikke at dette nødvendigvis er et dårlig prosjekt, men at det går utenfor SiOs rammer, sier Djupvik.

SiO stiller også bak denne vurderingen.

– Vi har gjort våre egne vurderinger i tillegg til de som Velferdstinget har gjort, og vi er trygge på at dette er den rette avgjørelsen, sier Refsnes.

Verken Djupvik eller Refsnes kjenner seg igjen i beskrivelsene om at SiO har vært vanskelige å samarbeide med.

Usikre samarbeidspartnere

– Det har stått klart for oss ganske lenge at man må bruke mer midler enn det man gjør nå hvis man skulle kunne få en effekt av dette prosjektet, sier administrerende direktør i Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS) John Hvidsten, som også er en av samarbeidspartnerne til studenthovedstaden.no.

I Oslo kommune mener man imidlertid at prosjektet er såpass nytt at det må utvikle seg mer før det blir aktuelt å spytte inn mer penger.

– Dette er et prosjekt vi i utgangspunktet støtter, men det er avhengig av partene vi skal samarbeide med. Hvis det ikke er noen parter å samarbeide med, er det ikke noe samarbeid, sier spesialrådgiver i Oslo kommune, Per Jørgen Olafsen.

  • Studenthovedstaden.no er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo kommune, Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Akershus, og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) og Oslo og Akershusstudentenes studentskipnad (OAS).
  • Prosjektet skal fremme osloregionen som studiested.
  • Prosjektets hovedmål er: å «[..]skape fokus rundt Oslo og Akershus som studiested ved å fremme trivsel i livet rundt studiene og informere om det mangfoldige studentmiljøet i hovedstaden.»
  • Velferdstinget besluttet mandag 3.mai at SiO skal trekke seg fra prosjektet.
Powered by Labrador CMS