Universitet vil nekte overvektige å ta eksamen

Rundt tjue studenter står i fare for å ikke få ta graden sin.

Publisert

Lincoln University i den amerikanske delstaten Pennsylvania vil nekte de av studentene som har en kroppsmasseindeks på over 30, som på indeksen betegnes som fedme, å få tildelt en grad dersom de ikke tar et kurs i fysisk helse og ernæring. Det melder radiokanalen National Public Radio.

Pålegget om å ta kurset gjør at i overkant av tjue studenter ved det lille universitetet risikerer å ikke få sin grad når de opprinnelig skal være ferdige med studiene til våren.

Forsvarer kurset

Pålegget har vakt sterke reaksjoner, men Dr. James DeBoy, leder for fakultetet for helse, fysisk utdannelse og rekreasjon ved Lincoln University, forsvarer imidlertid universitetets pålegg. Han sier at universitetet har et ansvar for å fremme en sunn livvstil på campus.

– Vi vet at overvektighet komplikasjonene som følger av dette vil senke livskvalitet og livslengde hos de som har dette. Hva godt gjør det deg om du går på universitetet, får bachelorgraden din, jobber i fem, seks, sju år, og så helt plutselig opplever du katastrofale problemer med helsa di som er forbundet med overvekten. Det ville vært en tragedie, og derfor mener vi at det er vårt ansvar som utdanningsinstitusjon å gjøre studenter oppmerksomme på dette, sier DeBoy.

– Eksamen er også diskriminering

Også flere av universitetets egne ansatte har protestert mot pålegget om å ta kurset. Flere av disse mener kursene virker diskriminerende på de som sliter med overvekt, og at universitetet har gått langt ut over sitt mandat i denne saken.

Dr. DeBoy sier at han forstår reaksjonene, men trekker paralleller mellom denne diskrimineringen og noe annet som han mener er en langt vanligere form for diskriminering ved verdens universiteter..

– Ta for eksempel prøver og eksamener på universitetet. En prøve er per definisjon diskriminerende. Den skiller ut en bestemt attributt.

– Folk kan si at det de gjør ved Licoln University er feil, ondt og smålig. Det gjør likevel ikke at man kommer til bunns i problemet. Universitetsledelsen sier at dette er så viktig for oss at vi er villige til å ta kritikken som kommer, og fremdeles stå strakrygget og fortelle det som det er. Vi må gjøre det som er rett, sier DeBoy.

Powered by Labrador CMS