Nyvalgt: – Vi kommer ikke til å kikke på om foreleseren din er kjip, men med en gang du har du det vanskelig utenfor, er det vår oppgave, sier Velferdstingets nye leder Marius Torsvoll.

Han er analytisk skeptisk og en gjennomgående metall-fyr:

Møt Oslostudentenes nye leder

Marius Torsvoll er Velferdstinget i Oslo og Akershus sin nye leder. Vi har tatt en prat for å bli litt bedre kjent med Oslostudentenes nye, sterke mann.

Publisert Sist oppdatert
To i tet: Med seg har Torsvoll nestleder Frida Rasmussen.

– Det er jo litt skummelt. Man skal jo være øverste representant for over 70.000 studenter, og det er ikke trivielt. Det er et stort ansvar som er ganske tungt, og det er en viktig rolle.

Mandag kveld ble Marius Torsvoll (23) enstemmig vedtatt leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT).

– Skulle du sett at det ble mer konkurranse om ledervervet?

– Ja, jeg skulle ønske at demokratiet hadde mulighet til å velge, men det var ingen som stilte, og da ble det litt vanskelig.

Velferdstinget er en interesseorganisasjon for studenter ved læresteder tilknyttet Studentsamskipnaden SiO.

Og hva er egentlig studentvelferd?

– Det er jo alt som skjer i livet ditt med en gang du går ut av forelesningssalen. Det er boligtilbud, fastlege, psykolog.

– Vi kommer ikke til å kikke på om foreleseren din er kjip, men med en gang du har du det vanskelig utenfor, er det vår oppgave, sier Torsvoll.

Les også: Dette er UiO-studentenes nye leder

Ønsker å være politisk spisset

Torsvoll tiltrer stillingen sammen med resten av arbeidsutvalget 1. juli, og tar over etter avtroppende leder Maika Marie Godal Dam. Torsvoll har sittet som nestleder i organisasjonen i et år.

Med seg har han Frida Rasmussen som nestleder, Andrine Breiner Johansen som samarbeidsansvarlig og Jon Aleksander Prøitz som politikk- og medieansvarlig. Sammen utgjør de VTs arbeidsutvalg.

– Hvorfor skal Oslo-studentene være fornøyd med deg som leder?

– Jeg sitter med kompetanse fra Velferdstinget som ikke er ubetydelig. Den kommer til å være nyttig når jeg nå skal lede et arbeidsutvalg.

Han håper å være en tydelig leder, og har ambisjoner om være politisk spisset og ta studentenes utfordringer på alvor.

– Studentøkonomien blir mer og mer presset. Den er utsatt som alltid, men kanskje akkurat nå. Vi må legge grunnlag for at den prisøkningen vi ser i samfunnet ikke preger studentene like hardt, og innføre tiltak med tanke på lommeboka, sier han.

Torsvoll trekker også frem boligsitasjonen for studenter, hvor prisene stiger. Han har også et håp om å skape bedre vilkår for studentforeningene.

– Hvilke gjennomslag ønsker du å se tilbake på når du fratrer dette vervet?

– Et finansiert studenthus hadde vært utrolig kult. Det ligger i planene, men det kommer til å være et stort arbeid. Jeg skulle også sett at man fikk mer finansiering til psykisk helse, og et veldig studentvennlig byrårdsprogram for alle partier som stiller til valg i fylkes- og kommunevalg høsten 2023 i Lillestrøm og Oslo.

Kjernefysikk og Rammstein

Før organisasjonslivet tok VTs nye leder, kom han inn på en master kjerne- og partikkelfysikk. Studieprogresjonen ble imidlertid noe sinket av organisasjonsarbeid.

–Jeg kom elegant inn og tok elegant permisjon fra studiet med en gang. Planen er å fullføre når jeg er ferdig som leder.

– Hva gjør du når du ikke driver med organsisasjonsarbeid?

– Det er et godt spørsmål. Forrige uke var jeg i Portugal, men det er ikke hver uke.

– Og når du ikke er i Portugal?

– Mange driver prokrastinering av organisasjonsarbeid med annet organisasjonsarbeid. Jeg er fortsatt aktiv i studentforeninger ved UiO, og har min organisasjonsoppvekt i Realistforeningen. Der har jeg lært mange ting.

Når Torsvoll hverken er på reisefot eller driver med organisasjonsarbeid, liker han først og fremst å reise på konserter.

– Jeg elsker det og gjør mye av det. Det har det vært litt tørke, men nå har det løsna litt, og alt skjer på en gang.

– Hva er drømmekonserten?

– Behemoth, sier Torsvoll og beskriver dem som en blanding av black og death metal.

– Jeg er gjennomgående en metall-fyr. Utenom Behemoth er kanskje Rammstein favorittene.

– Hva er hjertesakene dine?

– Tullesvaret mitt må være høyere kvalitet på Universitas sin vinanmeldelse. Det seriøse svaret er studentfrivilligheten, og å gi dem bedre vilkår.

– Hvilke tre ord vil du beskrive deg selv med?

– Min gamle trener ga meg et kompliment som har satt et merke: du og faren din er de mest tålmodige menneskene jeg kjenner i hele verden.

– Det liker jeg å trekke frem ved meg selv. Jeg liker å tro at jeg er tillitsfull og både vekker og har tillit til andre. Og jeg er vel analytisk skeptisk - jeg er skeptisk helt til jeg vet hva det er, og da er det greit, avslutter Torsvoll.

Powered by Labrador CMS