SLIPPER LESESALEN: Statvitenskapstudenter får nå muligheten til å være ute i arbeid i seks uker. Arkivfoto: Adrian Nielsen

Statsvitenskapsstudenter får praksis: – En stor dag

Nå får studenter på teoritunge statsvitenskap endelig muligheten til å gå ut i praksis.

Publisert Sist oppdatert

Fakultetet opplyser om at praksisen vil vare i seks uker i mars og april. Arbeidsplassene vil være hos Direktoratet for økonomistyring, Oslo kommune, Miljødirektoratet, Agenda, Civita, Attac Norge og Manifest. I fremtiden håper professor Tora Skodvin, som har vært med på utformingen av praksisordningen, at flere vil være med.

– Arbeidsgiverne var veldig positive, men det var flere som ikke fikk tid til å legge til rette for en praksisplass dette semesteret, sier hun på fakultetets nettside.

Ikke alle praksistilbud er like populære: Sosialistisk ungdom slakter høyskole for Israel-samarbeid

Tradisjonelt teoribasert

Statsvitenskap har tradisjonelt sett vært teoribasert, men nå vil samfunnsvitenskapelig fakultet at studentene skal få praktisk erfaring som kan hjelpe i arbeidslivet.

– Vi synes det er viktig at studentene får praktisk erfaring. Vi vil at studentene skal lære at kompetansen er anvendbar og etterspurt, sier Skodvin.

Les også: Terrorfrykt skviser ut statsvitenskapstudenter

– En stor dag

Nestleder i Fagutvalget ved Institutt for statsvitenskap, Sverre Skre, er strålende fornøyd med den nye ordningen.

– Det er en stor dag i dag. Studenter og tillitsvalgte har sett på slike muligheter siden 2011, så dette er veldig etterlengtet, sier han.

Han tror ordningen vil ha en rekke positive effekter.

– Vi er veldig glade for tilbudet om praksis. Det gir praktisk erfaring hvor man kan bruke teoretisk kunnskap og muligheten til å bygge nettverk. I tillegg slipper man å utsette studiene for å skaffe relevant erfaring. Alle vi har vært i kontakt med er veldig fornøyd og spent, sier Skre.

Berømt statsvitenskapprofessor om valg: - Du risikerer å handle uetisk ved å stemme

Fått med deg denne? 500 studenter kastet ut fra svensk vinterparadis – fortsatte festen i Oslo Sentrum

Powered by Labrador CMS