Svar på tiltale: Erna Solbergs regjering har tidligere fått kritikk fra blant andre NSO for ikke å innfri sitt eget boligløft. Nå svarer regjeringen og støttepartiene med igjen å øke antallet studentboliger som skal bygges. Arkivfoto: Eskil Wie

Vil bygge 2200 studentboliger i året

Mandag ble Høyre, Frp, Venstre og KrF enige om å sette av penger til bygging av ytterligere 200 studentboliger i året.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble regjeringspartiene og støttepartiene enige om det reviderte statsbudsjettet. Blant postene de skal ha funnet ekstra penger til, er bygging av studentboliger. Regjeringen vil bevilge penger til ytterlige 200 nye studentboliger årlig, noe som får det totale antallet opp i 2200.

– Økningen til 2200 viser at vi mener alvor med å bedre studentenes vilkår, sier leder for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Atle Simonsen.

I høstens budsjettforhandlinger mellom regjeringspartiene Høyre og FrP og søttepartiene Venstre og KrF kom de frem til at de skulle [øke antallet nye studentboliger til 2000 i året](2). I det første forslaget til statsbudsjettet som ble lagt frem, var det i utgangspunktet satt av penger til bygging av 1500 nye studentboliger hvert år. Nå er det tallet altså økt med 700.

– Dette er et av de viktigste tiltakene man kan gjøre for å sikre at flere kan bli heltidsstudenter, sier Simonsen.

Fornøyd: NSO-leder Anders K. Langset er godt fornøyd med at studentboligbyggingen trappes opp. Arkivfoto: Hans Dalane-Hval

– Nærmer oss med stormskritt

Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Anders K. Langset, er fornøyd med at det blit satt av penger til enda flere studentboliger.

– I fjor sto over 15 000 studenter i boligkø, så midlene blir tatt veldig godt imot, sier han.

Han mener økningen viser en offensiv satsing fra regjeringen, og håper de opprettholder trykket utover høsten.

– Det er ikke nok. Vi har vedtatt studentkravet, som er 3000 nye studentboliger hvert år. Vi nærmer oss med stormskritt og regjeringen har alle muligheter til å innfri i høstens hovedbudsjett, sier Langset.

Les også:

[Innfrir ikke boligløftet](6)

[Stadig flere studenter uten bolig](3)

[Internasjonale studenter fremst i køen](5)

[Oslo-studentene jobber mest ved siden av studiene](1)

Powered by Labrador CMS