Bunnpris Blindern Wrapped 2022:

Disse varene kjøper Blindernstudentene oftest

Våkenettene før eksamen er blitt lange og kulda har satt inn på lesesalen. Nå er tallene du har ventet på klare.

Publisert Sist oppdatert

Ventetida er over – det kommer til å falle snø i natt! Her kommer oversikten over høstens mest populære varer hos Bunnpris Blindern. Endelig fred å få.

I likhet med Spotify, Hans Majestet Kongen og Dagsrevyen kjører Universitas også sin egen (halvt)årskavalkade, tradisjonen tro. Vi har i år, som alle år, fått innsyn i det aller helligste dokumentet, nemlig oversikten over de mest solgte varene på Bunnpris Blindern dette semesteret.

Hva er det Blindern-studenten har brukt sine svært begrensede midler på denne høsten? Dyrtid og inflasjon til tross, tallene er rimelig like som i fjor, viser rapporten.

Verdens beste avhengighet

Nei, jeg mener ikke Tiktok eller chili cheese, jeg mener selvsagt dopet koffein. Ingenting er mer nødvendig for en students kognitive kapasitet, når demringen kommer først tre timer etter vekkerklokken og dagslyset svinner hen idet du svelger den siste biten av lunsjen din.

Koffein er høyst til stede på topp 50-listen denne høsten. Den enkle, varme kaffekoppen er varen som er solgt oftest. Nesten 22.000 kopper er konsumert.

Det er dog ikke studentens eneste kilde til vårt alles favoritt-psykoaktive rusmiddel. Red Bull er inne på topp 50-listen to ganger i forskjellige størrelser, og iskaffe fra Tine er inne hele syv (!) ganger i ulike smaker. Hm, alle har alltid smakt helt likt for meg.

Plastpåsan

Rett under kaffekoppen kommer bæreposen som det mest populære kjøpet. Et ugyldig datapunkt, vil noen statistikk-bros kanskje hevde. Likevel er det påfallende at miljøet kunne blitt spart over 18 000 plastposer fra denne ene butikken denne høsten.

Jeg resirkulerer formaningen til journalisten som skrev denne saken i fjor: «Redbull får du plass til i lomma og wienerbrødet kan du ta i kjeften.»

Gamlisungdommen

Dette passer kanskje best inn i den udødelige sketsjen om gamlisungdomen fra NRK-programmet «Lille Lørdag». Likevel er det altså blant de ekte studentene på Blindern fenomenet er å finne: På en sterk ellevteplass gjør marsipanbrød – du leste rett – sjokkentré på listen i år.

Attpåtil er det av merket Anthon Berg – vitner det om at kjøpekraften til vår egen demografi ikke er så dårlig stilt som vi skal ha det til?

Det er klart at avisens graveteam får noe å bryne seg på i juleferien, for dette er de største nyhetene i UH-sektoren siden en viss trønder ble erklært uønsket på campus i forrige uke.

Klassikerne

Også et par klassikere fra tidligere i år har sikret sin plass på topp 50-listen. Energi for dagene du vil føle deg fresh, energi for de dagene du gir faen, samt en klassiker av en halslesker for å skylle ned, spør du?

Banan, Lion-bar og Pepsi Max svarer Blinderns unge lovende. De er henholdsvis på femte-, syvende- og sjetteplass.

Hva med de dagene du er litt mer sulten?

Studentene på Blindern har et klart svar på det. Børek fra Bunnpris er på tredjeplass, og dermed på pallen. Tenk at filodeig, spinat og fetaost kan være så godt. For de dagene du tenker «Fuck it, jeg er fysen på noe tyrkisk!» men ikke helt orker (eller har råd til) å gå helt ned til Dana ved Forskningsparken.

Forstå det den som kan.

NoLo og Rauchen Verboten

Er det nå SiO endelig kan se resultatet av sin noe påtatte «NoLo»-kampanje på Instagram fra noen år tilbake? Øl er kun så vidt inne på topp 100-listen – Ringnes pilsner 0,5 L finner du først på 97. plass.

Bedre stilt er ikke tobakken. Ingen sigaretter inne på topp 100, og den første snusboksen ser du ikke før 86. plass, nærmere bestemt Epok nr. 1 ice blue intense. I fjor lå samme boks på 33. plass, men da var det tross alt Gjenåpningshøsten™. I år er det åpenbart ikke stort å feire.

God butikk (for butikken)

Salatbaren på Bunnpris er kanskje ikke stort sammenlignet med buffeten i SiOs Frederikke spiseri i andre etasje i samme bygg. Den er dog betraktelig billigere, og som noen ekte fattiglus, sverger studentene til første etasje. Det kan det trygt sies at Bunnpris Blindern merker.

Hele 790 000 kroner har den brakt inn for Lykke-familien – Bunnpris’ eiere – dette semesteret. Det er varen som gir klart best fortjeneste til denne hjørnesteinsbedriften på campus Blindern.

Denne filialen ser ut til å gå rimelig godt rundt, skal man tro rapporten. Men jeg er langt fra noen ekspert; hei, bedøk-studenter der oppe i Nydalen: Blir det noen julebonus på de ansatte på Bunnpris Blindern i år, tror dere?

50 mest kjøpte varer dette høstsemesteret

 1. Kaffekopp
 2. Bæreposer
 3. Børek pr stk
 4. Salatbar løs vekt
 5. Bananer pr kg
 6. Pepsi Max 0.5l
 7. Lion 2-pk 60g
 8. Peanøttkubbe 60g freia
 9. Boller 3pk butikkstekt
 10. Powerking zero energidrikk 250ml
 11. Marsipanbrød Anthon Berg 25g
 12. Red bull sukkerfri 250ml bx
 13. Ostebaguett
 14. YT restitusjonsdrikk kakao 330ml
 15. Coca-Cola u/sukker 0.5l fl
 16. Horn m/ost&skinke
 17. Iskaffe cappuccino 330ml tine
 18. Bolle m/rosin bakehuset
 19. Red Bull regular 250ml bx
 20. Powerking energidrikk 250ml
 21. Iskaffe Brasil 330ml tine
 22. Tine Litago melk sjokolade 0.5l
 23. Explo Exotic sukkerfri 0.5l
 24. Tacobolle 125g bakehuset bakeoff
 25. Iskaffe mocca 330ml tine
 26. Kløver frokostrundstykker
 27. Donuts choco 55g
 28. Aunt Mabels Muffin milk chocolate 100g
 29. Coca-Cola 0.5l fl
 30. Dent Flip cola&lemon 30g
 31. Fruktilurer sur 170g haribo
 32. Iskaffe salty caramel uten 330ml Tine
 33. Imsdal 0.65 l
 34. Explo red hot 0.5l bx mack
 35. Iskaffe cappuccino uten 330ml tine
 36. Extra sweetmint 14g
 37. Iskaffe mocha uten 330ml Tine
 38. Aunt Mabels muffin double chocolate 100g
 39. Sjokoladebolle bakehuset
 40. Hamburger m/ost
 41. Powerade Mount.Blast 0.5
 42. Club sandwich 185 g smak
 43. Bakehuset rundstykke kneipp 3stk
 44. Iskaffe latte uten 0.33l
 45. Monster ultra white 0.5 l
 46. Aunt Mabels Blueberry muffin 100g
 47. Croissant 70g
 48. Energistykke 100g bakehuset
 49. Stardust 170g Haribo
 50. New Energy 45g Nidar

Fact: Click to add text

Powered by Labrador CMS