Det er lov å smile gutter og jenter: Vinnerlaget var knapt nok svette etter det som ble en nærmest skuffende enkel seier over Radio Nova.

Knusende seier til Universitas

Storkampen mellom Radio Nova og Universitas ble på ingen måter en jevn batalje, og stillingen var hele 6-2 da dommeren blåste av kampen.

Publisert Sist oppdatert

Det var knyttet stor spenning til kampen som ofte omtales som medienorges heteste derby. Fjorårets ydmykende 7-1 tap satt fortsatt i hodet på mange tassere, og en repetisjon var uaktuelt for ansvarlig redaktør Guro Aasaaren.

Spenningen stilnet derimot fort i det Universitas' talisman, Ulrik Alver Solli, satt inn et tidlig 1-0 mål.

Etter det rant målene inn, og til pause ledet Tasserne 4-0.

Lagleder og kaptein for Universitas, Johannes Nyborg, mener dette på ingen måte er tilfeldig.

– Vi ønsket å starte med et smell. Vi visste derimot ikke at radio-folket ikke planla å stille lag før i andre omgang.

Jevnere 2. Omgang

Andre omgangen ble også en jevnere batalje. Det var tydelig at avis-journalistene roet mer ned, og Radio Nova fikk hele to trøstemål. Tassen ville ikke være dårligere, derimot, og scoret to selv. Blant målscorerne, ansvarlig redaktør for Universitas, Guro Aasaaren.

– Det er jo nesten bare flaut for de når til og med jeg scorer. Hva kan jeg si? Vi er bare jævla mye bedre enn de.

Radio Novas kaptein, Sofie Martesdatter Granberg klarte aldri å score fra sin venstrekantposisjon. En målsjanse kom hun heller aldri til. Til Universitas har hun dette å si om kampen.

– Vi er jo bare helt rævva. Faen altså, ikke får vi sommerjobb i P3, og nå klarer vi ikke spille fotball heller, sier Granberg før hun oppgitt innrømmer:

Smilet på plass: Radio Nova innså tidlig at de hadde møtt overmakten, og hadde dermed ingen grunn til å surmule etter kampslutt.

– Tror dette var takk og farvel til radio. Avis er jo faktisk bare kulere. Det er jo derfor jeg jobber i DN.

Taktisk genistrek

På topp hadde Radio Nova satt den ufarlige Gerhard Seland. Hans temperament overskygget fotballferdighetene, og hadde det ikke vært for en gavmild dommer kunne det bli en tidlig dusj for "spissen". Seland skal ha for det ene målet han satt, men ryktene sier at Universitas’ målvakt valgte å ikke redde ballen, i nestekjærlighetens ånd.

– Men jeg scoret jo hat trick i fjor, svarer Seland gråtende på spørsmålet om han egentlig kan spille fotball.

Seland lurte derimot ingen som møtte opp på Norges Idrettshøgskole denne junidagen. Og selv fotballekspert, Jesper Mathisen, hadde trolig tatt han av banen noe tidligere.

For tilskuerne på kampen var det tydelig at Universitas dominerte det taktiske spillet. Et lag som sømløst gikk fra 4-4-1-1, til 4-3-3 og tilbake igjen. Taktisk geni og lagleder Johannes Nyborg ønsker derimot ikke å ta all hyllesten selv.

– Dette var en lagseier! En keeper i verdensklasse, midtstoppere laget av murstein og en midtbane som hadde fått hele Camp Nou til å reise seg av beundring. Dette er et lag med stor L. Mens Nova ender opp med bare L i dag.

– Bare L?

– Ja, og kanskje litt grus til kvelds da. Jeg er spent på hvordan det smaker for dem.

Universitas har ikke klart å komme i kontakt med ansvarlig redaktør i Radio Nova, Sigrid Solheim Haugen.

Hun var før, under, og etter kampen for opptatt av å avverge mytteri innad i grupperingen.

Glade tassere: Anført av nyhetsredaktør Saga Eline Johnson Hoff bød Universitas på minneverdige jubelscener.

Interne stridigheter

Gjennom kampen ble det tydelig at alt ikke var som det skulle være. Og radiofolket brukte mer tid på å kjefte og klage på hverandre enn journalister og dommere.

Dårlig stemning: Meldinga mot Universitas starta og slutta før kampen. Etter dommeren blåste i fløyta var det egne spillere som ble kritisert av Sigrid Solheim Haugen.

Fra benken ble det i andre omgang ropt tydelig fra Haugen:

– Faen, dere suger! Jeg nekter å vurdere min stilling på grunn av denne drittgjengen.

Radio Nova skal derimot ha for innsatsen utenfor banen. Et smertelig tap på matta ble møtt med rop, heiing og klapping. Og selv Universitas' oppmøte satte pris på stemningen som ble skapt av begge lag. En utrolig ramme for Norges største fotballbegivenhet.

Øvrige mål ble scoret av Åsne Hansteen, Erlend Udjus og Anders Ihle Tovan for Universitas, mens Magnus Windelstad krangla inn et mål for Radio Nova.

På tross av at det var kvalitetsforskjell mellom lagene på banene, hadde Universitas` eminente midtstopper Oscar Grimstad likevel ros å gi til Radio Nova:

– Det er heeeeelt musikkens dag på Nova-benken da. Nei men serr, de er drit bra til å synge faktisk!

Artikkelen inneholder oppdiktede sitater, samt enkelte skrivefeil.

Powered by Labrador CMS