Sjekker studenter på do

– Stripp dem og sjekk alle hulrom, sa en student som ville få slutt på juksing ved Universitetet i Agder. Nå innfører universitetet kontroll ved toalettbesøk.

Publisert Sist oppdatert

Universitetet i Agder (UiA) går hardt til verks for å få slutt på juksing på skoleeksamener. Ved eksamensavviklingen på slutten av inneværende semester vil studentene ved universitetet bli bedt om å vrenge lommer på bukser og jakker og vise at de ikke har noe i lua når de skal på do under eksamen.

– Det er studentene selv som har bedt om en slik praksis, fordi de har sett at mange jukser på toalettet, sier leder av eksamenskontoret ved UiA, Jørn Kildedal, til NRK.

Ifølge Kildedal er studentenes bruk av kreative juksemetoder et problem.

– Vi vet at det skrives ting på innsider av lår, det tas med seg ting i truser og på innsiden av brystholdere og forskjellige intime steder. Det vet vi foregår, men det kan vi ikke sjekke.

Han sier samtidig at eksamenskontoret også har fått kreative innspill fra studentene på hvordan man kan få bukt med juksingen.

– Det var en student som skrev «stripp dem og sjekk alle hulrom», men da går vi litt for langt, sier Kildedal.

Som på [flere andre](2) av [landets universiteter](3) har det i år blitt oppdaget mer juksing ved UiA enn tidligere år. Greta Hilding er sekretær for klagenemnda ved universitetet og sier til NRK at det hittil i år er avslørt tre ganger så mange forsøk på juks som i hele fjor. Hun mener at tallene også kan være enda høyere fordi ikke alle som blir tatt i juks blir anmeldt.

– Alle som blir tatt med jukselapp blir nok meldt, men når det gjelder kildehenvisninger er vi nok mer usikre. Der tror vi mange bare får en strykkarakter og får beskjed om at dette må de gjøre om igjen, sier Hilding, og legger til at å få bukt med all juksing er usannsynlig.

– Vi må være så realistiske at vi innser at det vil være noe fusk.

Powered by Labrador CMS