Mann i 40-årene siktet etter hærverk

De ansatte ved Juridisk fakultet har nå fått en e-post hvor det sies at en person er pågrepet etter nattens herjinger. En mann i 40-årene er siktet.

Publisert Sist oppdatert

– Studentkortet mitt fungerte ikke, men jeg fikk likevel slippe inn for å hente en PC. 

Det sier jusstudent Isabelle Bergseth (25). Hun skulle som vanlig til Domus Juridica tirsdag morgen. Der ble hun derimot møtt av sperrebånd og en lapp som sa at bygget var stengt på grunn av hærverk. Det første hun tenkte var at noen kanskje hadde tagget litt. Synet som møtte henne var imidlertid langt verre. 

Hun forklarer at både stoler, bord og skillevegger har blitt kastet nedover flere etasjer og revet med seg kunstverk på veien. 

– Hva i alle dager?

– Jeg tenkte: Hva i alle dager? Her er det noen som virkelig har holdt på lenge og tatt seg tid til å begå ordentlig omfattende hærverk, sier Bergseth og legger til: 

– Dette er helt vilt.

Hun spekulerer også i hvor mye skadene kan ha kostet og viser spesielt til kunstverkene. Den kunsten er ikke billig, hevder studenten. Domus Juridica ble ferdigstilt i 2020. Ifølge Bergseth gjør dette situasjonen ekstra trist.

Mann i 40-årene siktet

– Politiet fikk melding om en person som ramponerte fakultetet like før midnatt. Han ble pågrepet utenfor bygget, sier jourhavende jurist Helge Skåland til Avisa Oslo

Mannen, som er i 40-årene, har status som siktet.

 Fakultetsdirektør Oddrun Rangsæter forteller videre at blant annet tv-skjermer, stoler og bord ligger strødd på gulvet. 

– Det har blitt kastet ting fra fra sjette etasje, forklarer hun til AO.

Ansatte fikk e-post

I morgentimene den 29. august ble Juridisk fakultet stengt etter hærverk. Nå har de ansatte fått en mail med informasjon om hendelsen.

Universitas har fått tilgang på denne mailen.

Der står det at fakultetet er utsatt for et omfattende hærverk. Skadene er kun materielle, og ingen personer er skadet. Hendelsen ble oppdaget av en vekter, politiet er varslet og gjerningsmannen er tatt hånd om.

Videre står det at skadeverket fremstår tilfeldig. Domus Juridica er stengt ut 29. august, og forventes å være åpent fra onsdag. 30 august. 

Powered by Labrador CMS