UiO tvinges til å legge ned forskningshytte

Spikeren i kista for Tømte gård.

Publisert

Universitetet i Oslo (UiO) har bestemt seg for å legge ned seminarhytten Tømte gård etter at Mattilsynet fant en rekke feil på gårdens kjøkken i oktober. Funnene til Mattilsynet var så omfattende at UiO må gjøre om hele kjøkkenet for å kunne fortsette driften av gården.

Frode Meinich, teknisk direktør ved UiO, fremholder at stedet koster mye i forhold hvor ofte det er i bruk, og at nedleggelsesplanene derfor allerede har vært på bordet en stund.

– Gården brukes nesten ikke lenger. De siste årene har den kostet oss anslagsvis en million kroner i året. Når bruken er så liten, blir det tullete å bruke så mye penger. Og når Mattilsynet nå i tillegg krever storkjøkkenstandard, bestemte vi oss for at nå gir vi opp, sier Meinich.

– Det vi har nå, er et helt greit og romslig gårdskjøkken, og en ombygging vil koste mye penger, legger han til.

Meinich forteller at de i tillegg til å ha ansatte som driver stedet, de siste årene også har brukt mye penger på vedlikehold. Blant annet har universitetet vært nødt til å oppgradere brannsikkerheten etter ulike branntilsyn.

Gården har vært brukt som forskningsbase for Biologisk institutt i tillegg til ulike kurs og seminarer ved universitetet.

Asbjørn Vøllestad, professor ved Biologisk institutt, er en av dem som har brukt stedet mye.

– Jeg synes det er dumt at stedet legges ned. Det er et veldig godt sted å ta med studenter og kollegaer for konsentrert jobbing med ulike temaer. Der kan vi jobbe i fred og ro, sier Vøllestad.

Han medgir at gården har vært mindre i bruk de siste årene, og tror årsaken er at man ikke har markedsført stedet godt nok.

Powered by Labrador CMS