GJENVALGT: NMH-rektor Eirik Brikeland (Arkivfoto: Ingar Steinholt)

Birkeland gjenvalgt som NMH-rektor

På tross av at det kun var én kandidat til rektorvervet ved Norges musikkhøgskole ble valgoppslutningen svært høy.

Publisert Sist oppdatert

Nåværende rektor ved Norges musikkhøgskole, Eirik Birkeland, ble i går gjenvalgt til vervet med vel 90 prosent av stemmene. At valget falt på Birkeland er kanskje ikke så overraskende, i og med at han var den eneste kandidaten som stilte til valg.

Noe som kanskje er mer overraskende er valgoppslutningen. Til tross for at Birkeland mer eller mindre var garantert gjenvalg var oppslutningen blant studentene på 28,1 prosent, hos de vitenskapelig ansatte på 70,1 prosent og blant de teknisk/administrative ansatte på 85,7 prosent. Blant studentene tilsvarer dette en økning i oppslutningen fra forrige rektorvalg på fem prosent. Til sammenligning var oppslutningen ved rektorvalget ved UiO i 2005 på 12 prosent blant studentene, og mellom 50 og 60 prosent blant de vitenskapelig og teknisk/administrativt ansatte.

Sekretær i valgstyret ved NMH, Knut Jarbo, mener at studentutvalget ved høgskolen skal ha mye av æren for at valgoppslutningen blant studentene ble såpass høy.

– Studentutvalget har mobilisert kraftig foran valget, og det har nok gjort at flere studenter har deltatt i valget. Dessuten er NMH en liten institusjon, og vi har hatt valgurnen stående fremme i kantina hvor de fleste går forbi i løpet av dagen, sier Jarbo.

Birkeland og hans prorektor Ingrid Maria Hanken er selv fornøyd med at så mange deltok i valget.

– Vi er svært tilfreds med oppslutningen ved valget, og vi ser fram til å videreutvikle Musikkhøgskolen som en internasjonalt toneangivende institusjon, sier de to i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS