VIL DU BO HER? Vestgrensa får sannsynligvis 96 nye boliger etter at SiO i dag ble tilkjent støtte til bygging av totalt 182 nye boliger i år.

Får 182 nye studentboliger

SiO får 182 nye studentboliger i 2009 etter at midlene til studentboliger nå er fordelt av Kunnskapsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har blitt tilkjent 182 av de 964 studentboligene som har fått støtte til utbygging for 2009. Det kommer frem etter at Kunnskapsdepartementet i dag la frem fordelingen studentboliger ut fra de [220 millioner kronene som ble bevilget til studentboligbygging](1) i statsbudsjettet for i år.

– Tilgang på rimelige boliger er viktig for studentenes økonomi. Årets tildeling er en rekordstor satsing og jeg vil arbeide for at studentboligbygging økes ytterligere framover, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland i en pressemelding.

SiO er den samskipnaden i Norge som får flest nye studentboliger. Likevel er tilskuddet til bygging av 182 nye boliger godt under halvparten av det SiO hadde søkt Kunnskapsdepartementet om. I sin søknad ba samskipnaden om tilskudd til 421 nye boliger, med fullfinansiering av byggeprosjektet med 96 nye studentboliger på Vestgrensa i år som førsteprioritet.

Powered by Labrador CMS