SIO-MEDLEMMER: Studentene ved Akupunkturhøgskolen får fra i dag av nyte godt av SiOs velferdstilbud. (Arkivfoto: Lena Nielsen)

Akupunkturhøgskolen blir med i SiO

Kunnskapsdepartementet bestemte i dag at Akupunkturhøgskolen skal innlemmes i Studentsamskipnaden i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget vedtok i slutten av mars at [Akupunkturhøgskolen (AKHS) skulle få innvilget sin søknad](1) om å bli med i Samskipnaden i Oslo (SiO). I dag ble det klart at Kunnskapsdepartementet (KD) også gir sin godkjennelse til at AKHS får komme med i velferdsordningen. Dermed kan de rundt 200 akupunkturstudentene ved høgskolen som holder til på Ullevål stadion nyte godt av SiOs tilbud så snart skolen og samskipnaden har underskrevet de formelle avtalene og studentene har betalt semesteravgift. SiO regner selv med at dette kommer til å være på plass til semesterstart til høsten.

– Det er godt at flere oslostudenter får tilgang til studentvelferdstilbud, og vi ønsker AKHS-studentene hjertelig velkommen til SiO, sier leder for Velferdstinget, Jenny Nygaard.

AKHS fikk i fjor innvilget søknaden om å kunne tildele en bachelorgrad i akupunktur. Den innlemmes på grunn av dette automatisk under universitets- og høgskoleloven som krever at alle skoler skal være tilknyttet en studentsamskipnad.

Powered by Labrador CMS