Fairytale

Publisert Sist oppdatert

Langerne jobber på 17. mai også, gitt. Osterhaugs gate 10, like innafor Cacadou, er Oslos så godt som eneste 17. maisløyfefrie område i seksdraget på den store dagen. Seinere på kvelden kommer de sikkert til å spre seg ut i flere av Torggatas fingre, helt bort til badet. Der har trafikken tatt seg opp noe kraftig de siste månedene, siden cirka akkurat på samme tid som Aftenpostens Aftennummer kunngjorde at Vektereffekten hadde kommet til nedre Grünerløkka, og at langerproblemet hadde forsvunnet. Businessen besto kun et par hundre meter borti høgget. Hva var det Stringer Bell sa – product, not real estate, rart med det der, og formodentlig nok en payday for Securitas når noen i tanta får somla seg til å skrive litt om markedet på andre siden av Hausmanns gate. Det bor jo folk der også, stakkars, selv om naboaget for øyeblikket består av spøkelser fra Grünerløkka og fulle russ som synger Fairytale.

Det siste er for så vidt et universelt problem denne dagen, denne uka, faen hjelpe meg, dette året, men de siste 24 timene har det tatt fullstendig av og jeg orker ikke mer.

Joda, det var et slags rush da den lille felegnukkende sjarmøren slo alle rekorder, men resten av uka har jeg gått rundt og fantasert om at han skulle krasjlande. Det har ikke noe med Rybak personlig å gjøre – han er som sagt en felegnukkende sjarmør, og slike unner man jo intet vondt, det er resten – dusinene av pressefolk som har kakla rundt i Moskva i to uker og dekket MGP-kortesjen på skift, en sanseløst stor runk som ender opp på Gardermoen, der to brannbiler spruter vann utover Rybaks fly i en spesialsending på NRK. Det er visst en æresbevisning.

Denne ressursbruken altså, i en tid hvor avisbusinessen ikke akkurat skriker suksess og de fleste korrespondentpostene i det store utland for lengst er nedlagt, hvor Synnøve Svabøs anmassende meldinger om de ulike landenes stemmegivning (det er mange tyrkere der. Det er mange tyrkere der òg.) er det nærmeste vi har kommet utenriksanalyse i prime time i noen kanal på en liten evighet, og man ikke engang klarer å dekke en enkel historie midt i Oslo på en skikkelig måte. Sheeeeeit.

Alt dette får meg til å innbille meg at byens redaktører og politikere ikke akkurat sitter og ser på The Wire på TV-kveldene. Nei, de glaner sikkert med på Rybaks hjemkomst fra Russland på NRK. Den er jo så fin, den låta.

Powered by Labrador CMS