FESTGLADE: Erik Larsson, Sindre Karlsen, Haakon Eid og Jakob Hellerud er klar for å feste videre på utestedet Heidis i Oslo sentrum etter at skihelgen i Sverige fikk en brå avslutning.

500 studenter kastet ut fra svensk vinterparadis

Rundt 500 studenter fra Høyskolen Kristiania ble vekket tirsdag og bedt om å forlate Sälen med umiddelbar virkning.

Publisert Sist oppdatert
HØYSKOLEN KRISTIANIA: Studentene som var med på turen er tilknyttet Høyskolen Kristiania.

– Vi ble vekket opp i ti-tiden av en vekter på skisenteret som skulle sjekke om noe var ødelagt. Vi hadde hatt et rolig nach og trodde først det var en spøk. Senere fikk vi vite at alle måtte pakke sakene sine og dra. Da skjønte vi at det var alvor.

Det forteller Haakon Eid, en av deltakerne på arrangementet «HK til fjells», til Universitas. Sammen med flere hundre studenter ble han vekket tirsdag morgen og bedt om å forlate det svenske vinterparadiset Sälen dagen før det var planlagt.

Som plaster på såret arrangerte Studentunionen ved Høyskolen Kristiania en fest på utestedet Heidis Bier Bar i Oslo Sentrum. Det er ikke Eid særlig fornøyd med.

– Vi brukte 2500 kroner på opplegget, men ble kastet ut etter dag to. Vi hadde til og med booket ski for den siste dagen. Dette var bortkastede penger. Jeg synes det var dårlig arrangert av Studentunionen og Sälen. De burde ha visst at 500 studenter lager bråk, sier han.

Klager fra barnefamilier

Morten Lauvås er leder for Studentunionens eventavdeling ved Høyskolen Kristiania og var med å arrangere turen. Han synes det er leit at ting endte som det gjorde.

– Det er trist å meddele at vi har kansellert arrangementet. Grunnen til det var at vi ble plassert midt i et område med mange barnefamilier. Vi fikk derfor mange klager om støy og bråk, sier Lauvås.

Det var mellom 400 og 500 deltakere på arrangementet fra Høyskolen Kristiania i Oslo og Bergen. Billettene for turen til Sälen kostet fra 2499 til 2849 kroner per person. Totalt punget studentene ut over en million kroner for arrangementet.

– Vi har blitt overstyrt av Skistar og lokale myndigheter. Vi har blitt bedt om å dra hjem umiddelbart. Dette er det ingenting vi får gjort noe med på dette tidspunktet, skriver Studentunionen ved Høyskolen Kristiania på arrangementets Facebookside.

Hadde «edruvakter»

Lauvås mener de tok sine forholdsregler og forteller at de til enhver tid hadde «edru- vakter» for å passe på at alt gikk ordentlig for seg. Han legger også vekt på at de foreløpig ikke har fått noen skademeldinger.

Fra 8. til 11. januar skulle studentene feste «på partysvenskenes nivå», som det står i arrangementets beskrivelse. Arrangementet fant sted i vinteranlegget til Skistar i Sälen rett over svenskegrensen. Mandag gjorde artistene Morgan Sulele og Innertier et show der Freddy Kalas måtte melde seg selv syk.

– Det vil komme mer informasjon i ettertid, når Studentunionen har fått oversikt over blant annet juridiske vilkår. Dette er blant annet grunnet brudd på ro- og ordensreglementet fra Skistar, bråk på nattklubb, sikkerhetsrelaterte saker og lignende, skriver Studentunionen på Facebook.

– Fulgte ikke reglene

Skistar Sälens presseavdeling bekrefter at HK-studentene har gått for langt.

– Hva er det som har skjedd?

– Det kan jeg dessverre ikke fortelle. Studentene har ikke fulgt våre regler, og har derfor blitt sendt hjem, sier Emil fra Skistars avdeling ved Sälen.

Faksimile fra eventet på Facebook
Powered by Labrador CMS