NYVALGT LEDER: Anita Sørby Røren

Studentforening fikk hodejegerhjelp

Et rekrutteringsselskap var hyret inn for å skaffe lederkandidater til Studentforeningen ved BI Oslo. På torsdag ble nye ledere valgt.

Publisert Sist oppdatert

Studentforeningen ved BI Oslo (SBIO) går grundig til verks i lederjakten. Da studentforeningen ble startet opp i 2005, engasjerte den verdens største lederrekrutteringsselskap Korn/Ferry Futurestep. I tillegg er en representant i studentforeningens valgkomité til daglig hodejeger i rekrutteringsselskapet Hartmark.

Allikevel manglet valgkomiteen to kandidater i innstillingen da generalforsamlingen skulle velge nye ledere torsdag. Situasjonen løste seg imidlertid da to studenter stilte direkte til valg under generalforsamlingen. Innen kvelden var omme, var alle stillinger besatt.

Anita Sørby Røren (21) ble valgt som SBIO-leder for 2009. I begrunnelsen hadde valgkomiteen lagt vekt på den nye lederens brennende engasjement for studentforeningen, hennes handlekraft og ydmykhet.

Rørens valgtale signaliserte kontinuitet.

– Av de viktigste sakene du sa du ønsket å jobbe med som leder, var samtlige de samme som årets ledelse har hatt som hovedsaker. Har du noen nye saker du vil bidra med?

– Disse sakene, som det politiske arbeidet med studiefinansieringen, samt Studentenes Hus, er jo store, langsiktige prosjekter som krever mye arbeid, og derfor er dette viktig å videreføre. Skal jeg trekke fram én ting, så må det være å utvikle en base rundt Studentens Hus som skaper samhold på tvers av linjene ved BI.

– Du nevnte i din valgtale at personlig utvikling og erfaring var viktige grunner til at du søkte, men hvor bevisst er du på din rolle som studentens øverste tillitsvalgte?

– Det viktigste i denne rollen er selvfølgelig å tale studentenes sak. Har vi en sak vi vil fremme, skal jeg stå på studentenes side. Jeg kommer ikke til å nikke i takt med Tom Colbjørnsen og BI-ledelsen, sa Røren.

Nestleder for 2009 er Remi Wulff, mens økonomiansvarlig er Preben Strand. Videre ble Sonia Saavedra valg til linjeansvarlig, Helena Kyllingstad til fagansvarlig, Sue Man Hoi til markedsansvarlig, Ole Steinsholt til informasjonsansvarlig og Oda Marøy til utvalgs- og prosjektansvarlig.

Powered by Labrador CMS