VIL IKKE HA STENGTE DØRER: Bydelsutvalget bør ikke gjennomføre innskjerpingen, mener Harald Rye Norgren.

Risikerer innskrenket åpningstid

Etter å ha mottatt naboklager om støy og offentlig urinering ved Studentenes hus, vurderer bydelsutvalget å skjerpe inn åpningstiden på BI-utestedet i Nydalen.

Publisert Sist oppdatert

– BI-studentene må skjerpe seg og vise velvilje. Når de går ut på Studentenes Hus bør de holde ølglassene innendørs, sier bydelsdirektør Mona Taasen i Nordre Aker Bydelsutvalg.

Hun forteller at politiet har henvendt seg til bydelsutvalget om klager fra naboer i Nydalen, som ikke føler seg hørt.

– Naboene rapporterer om høylytt støy og urinering på åpen gate, sier hun.

Nordre Aker Bydelsutvalg vurderer å skjerpe inn åpningstiden på Studentenes Hus med to timer, fra klokken 03 til 01. Saken skal tas opp på et møte i bydelsutvalget 13. desember.

– Vi har vært opptatt av den nære avstanden til privatboliger, samtidig som vi ikke ønsker at BI-studentene skal måtte dra ut av bydelen for å få servert alkohol. Jeg ønsker ikke å frata studentene skjenkebevilgningen, men alkoholbruken må skje i former som lar seg forene med boligplassen i nærheten, sier Taasen.

Ingen forbedringer

Egil K. Ihlen, leder i Nordre Aker bydelsutvalg og representant for Høyre, mener at BI-studentene selv må ta tak i situasjonen.

– I september begynte naboklagene å strømme inn. Vi har ikke sett noen forbedringer siden da, sier han.

I bydelsutvalget er det borgerlig flertall. Før kommunevalget uttalte Høyre at de ønsket å utvide åpningstidene i Oslo.

– Dette gjaldt for gitte områder av byen. Med tanke på skjenkebevilgning er det fordelaktig for Studentenes hus at utestedet ligger i utkanten av byen, men en ulempe at det ligger så nært et boligområde, sier Ihlen.

– Bygger opp omdømmet

– Innskjerpingen vil få altfor mange negative konsekvenser til at dette bør gjennomføres, sier Harald Rye Norgren, avtroppende leder i Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO).

Norgren kjenner ikke til naboklagene bydelsutvalget mottok i september, og er opprørt over forslaget.

– Studentenes hus er et ungt utested, og vi prøver å bygge opp omdømmet vårt. Hvis åpningstidene skjerpes inn, kommer mange studenter til å dra til Oslo sentrum i stedet. Hvis det er bråk de vil unngå, vil bydelsutvalget heller ikke ha noen nytte av å skjerpe inn åpningstiden. Jeg tviler på at all støyen stammer fra BI-studenter som har oppsøkt studentenes hus, sier Norgren.

Nå ønsker SBIO å møte bydelsdirektøren og representanter fra Nordre Aker bydelsutvalg så snart som mulig for å komme til enighet.

Powered by Labrador CMS