NY REDAKTØR: Universitas’ nye redaktør Aksel Kjær Vidnes, mener Universitas preges av solid journalistisk arbeid blandet med det frie og eksperimentelle. Han gleder seg til å ta arbeidet videre

Går fra Aftenposten til Universitas

Universitas skal fortsette å være størst, best og viktigst, slår nyansatt redaktør Aksel Kjær Vidnes fast.

Publisert Sist oppdatert

Første januar overtok Aksel Kjær Vidnes redaktørstolen i Norges største studentavis. Stillingen er et ettårig åremål i avisen som holder hus på Blindern. Onde tunger fremhever symbolikken i at Universitas-redaksjonen deler hus med Eilert Sundt studentbarnehage. Men selv om Universitas alltid har vært en tumleplass for journalistspirer, mener Vidnes at avisa er alt annet enn useriøs.

– Vi er den største, beste og viktigste studentavisen i Norge, sånn er det bare,

sier han og trekker fram at Universitas siteres i en rekke medier hver uke og leses flittig av beslutningstakere innen høyere utdanning.

Selv har 27-åringen fra Oslo hovedsakelig journalistbakgrunn fra Aftenposten, der han har jobbet siden 2005. Han har også nylig levert en masteroppgave i sosiologi ved Universitetet i Oslo. Vidnes trekker fram tre grunner til at han søkte redaktørvervet:

– Universitas er en god og viktig avis for studentene i Oslo, vi setter fokus på nyheter andre forsømmer og vi har en viktig funksjon som utdanningsinstitusjon for journalister, fotografer og uttegnere.

– Hva er den viktigste utfordringen framover?

– Vi må jobbe med å tilgjengliggjøre stoff som mange nok tror at de ikke er interessert i, men som i høyeste grad angår dem. Vi skal skrive forståelig og interessant om de kompliserte sakene, sier han ambisiøst.

Powered by Labrador CMS