BEKLAGER: -- Forskjellen på utgiftspostene i de to budsjettene er ikke konstruert for å få mer støtte fra Velferdstinget, sier Insides administrativt ansvarlige Svein-Egil Jørgensen

Inside i budsjettsjonglering

Velferdstinget reagerer på at studentavisa Inside ga ett budsjett til Velferdstinget i oktober og nå legger fram et helt annet budsjett til Kongressen, det høyeste studentorganet på BI.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis budsjettet Inside fikk tildelt støtte ut fra ikke er reelt, vil konsekvensen være en revurdering av hele den økonomiske tildelingen til Inside, sier Øyvind Gjengaar, leder av Velferdstinget.

Inside er studentavisen ved Handelshøyskolen BI. Etter at BI høsten 2005 ble med i Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), ble det åpnet for at Inside kunne motta støtte fra semesteravgiften på linje med Radio Nova og Universitas. Velferdstinget vedtok i oktober å tildele Inside kr. 189.000 for 2006.

Nå har Inside lagt fram sitt 2006-budsjett til godkjenning i Kongressen, det høyeste organet i Studentforeningen på BI (SBIO). Flere av utgiftspostene i budsjettet Inside leverte til Velferdstinget er betraktelig høyere enn i budsjettet som nå legges fram for Kongressen. Det er en utbredt praksis å blåse opp utgifter i et budsjett for å øke støttebeløpet man blir tildelt.

– Vi gjør oss våre tanker, og kommer til å kreve en forklaring, sier Gjengaar på vegne av Velferdstinget.

Ulike budsjetter en uting

Pål Berthling-Hansen, førsteamanuensis ved Institutt for regnskap, revisjon og jus på BI, forteller at det er en utbredt praksis å operere med forskjellige budsjetter, også i næringslivet, men at dette er en uting:

– Man bør ha én og samme virkelighetsoppfatning av framtida, sier Berthling-Hansen.

Velferdstinget stiller en rekke krav for å utbetale støtte til Inside. Blant annet må BI-avisa bli en selvstendig økonomisk og organisatorisk enhet, være åpen for deltakelse for alle studenter tilknyttet SiO, og gi tilbud til studenter som ikke behersker norsk. Velferdstinget krever også representasjon i styret.

– Vi blander oss ikke inn i innholdet i avisa, men når Velferdstinget har vedtatt retningslinjer for studentmediene, er det vår oppgave å sørge for at disse blir fulgt. Terskelen for å bruke midler fra semesteravgiften er høy, og det skal den fortsatt være, sier Gjengaar.

– Beklagelig

Svein-Egil Jørgensen, administrativt ansvarlig i Inside og tidligere BI-representant i Velferdstinget, innrømmer at det har vært uheldig å legge fram to budsjetter.

– Det er ikke ønskelig, og har tydeligvis skapt forvirring. Men forskjellen på utgiftspostene i de to budsjettene er ikke konstruert for å få mer støtte fra Velferdstinget, sier han.

Ifølge Jørgensen har Inside laget to ulike budsjetter fordi studentavisa ikke vet om den i fremtiden fortsatt skal drives av studentforeningen SBIO eller bli en selvstendig avis under Velferdstinget.

– Dersom vi blir en selvstendig enhet, vil vi få større kostnader til blant annet regnskapsfører, administrasjon av avisa og trykking av ekstra aviser som vi ikke har i dag. Utgiftsposten vil da bli større, og det er dette vi har lagt til i budsjettet til Velferdstinget, sier Jørgensen.

– Hvorfor har ikke Inside informert Velferdstinget om at avisa legger fram doble budsjetter?

– SBIO kom med krav om et eget budsjett etter at vi hadde lagt fram budsjettet for Velferdstinget. Vi blir nødt til følge disse retningslinjene så lenge Inside er tilknyttet studentforeningen, sier Jørgensen.

Powered by Labrador CMS