Pengekrangel om BI-avis

Etter en amper debatt om goodwill versus prinsipper, valgte et knapt flertall i Velferdstinget forrige uke å innvilge pengestøtte til BI-avisen Inside.

Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget vedtok forrige uke sin budsjettsøknad til Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) for 2006. Av totalrammen på 10, 6 millioner, var det den beskjedne posten på 200.000 kroner til BI-avisen Inside som skapte mest debatt.

Innlemmelsen av BI i SiO har gitt Inside anledning til å søke om SiO-penger, på linje med Universitas og Radio Nova. Problemet er bare at den 40 år gamle BI-avisen ikke oppfyller Velferdstingets krav til allmenne studentmedier: Å være en uavhengig organisasjon med egen økonomi og et mål om å dekke hele SiO’s nedslagsfelt. Snarere er Inside foreløpig eid av Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo (SBIO).

– Leker ikke butikk

Arbeidsutvalgets (AU) innstilling var likevel å innvilge støtte, da de anser at Inside trenger hjelp for å komme i gang med profesjonaliseringen. Venstrealliansen var radikalt uenig i dette, og argumenterte hardt for at Inside ikke er støtteberettiget.

– Vi leker ikke studentdemokrati i Velferdstinget, akkurat som man ikke leker butikk i næringslivet. Det handler om å følge god organisasjonspraksis, noe Inside ikke har gjort. De har ikke endret vedtektene sine, og er i dag å anse som en ren fakultetsavis, sa Benjamin Johnsrud.

Inside-redaktør Rune Fylling forsvarte seg etter beste evne:

– Vi har vært i en hektisk prosess med flytting til Nydalen og har derfor ikke kommet i mål med de formelle sidene ved søknaden. I næringslivet er det imidlertid noe som heter goodwill, og det er det vi ber om. Vi er i gang med å profesjonalisere oss, men det er ikke gjort over natta, sa Fylling, som fikk gehør hos Moderat Gruppe og BI-fraksjonen i Velferdstinget.

Sosialdemokratene stemte med Venstrealliansen, mens fakultetslistene var splittet. Utfallet ble et knapt flertall for å bevilge 200.000 til Inside for 2006.

Powered by Labrador CMS