RYDDER OPP: Daglig leder i Radio Nova, Øystein Bakke, lover å rydde opp i rotet innen årsmøtet.

Radio Nova i økonomirot

Radio Nova har manglende regnskapsbilag og 90 000 kroner i driftsmidler som må betales tilbake.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er i kontakt med revisor nå. Vi er ikke enige om hvor store summer det dreier seg om, men ved førstegangsrevidering var det snakk om mangel på bilag for 32.000 kroner, sier daglig leder i Radio Nova, Øystein Bakke.

Studentradioen disponerte om lag 1,7 millioner kroner i fjor. De har frem til nå operert med to kontoer – en driftskonto hvor blant annet midlene fra Velferdstinget kommer inn, og en «sosial» konto som brukes til utgifter ved sosiale sammenhenger. Sistnevnte får midler fra radioens egne medarbeidere, og det er til denne kontoen det mangler bilag.

Ikke videreført midler

I tillegg til mangelfullt regnskap, har Radio Nova ifølge Bakke ikke videreført driftsmidler som de har fått fra Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) på vegne av Studentradioene i Norge (SIN). Midlene, som var på 90 883 kroner i 2006, ble satt på Radio Novas bankkonto fordi SIN ikke har organisasjonsnummer og dermed ikke egen bankkonto. De skulle viderefordeles likt til studentradioene i Oslo, Trondheim, Halden, Stavanger og Kristiansand innen desember 2006. Det skjedde ikke, og LNU vil dermed ha pengene tilbake.

– Slik det generelt fungerer får organisasjonene midlene til sommeren. Pengene må deles ut før jul i tilskuddsåret, og utdelingen må rapporteres til oss, slik at vi kan rapportere videre. Hvis ikke må vi kreve pengene tilbake i det nye året, sier generalsekretær i LNU, Trond Enger.

Novas ansvar

Nestleder i SIN, Ellen Borge Kristoffersen, sier de ventet på at Bakke skulle ta ansvar.

– Vi har ventet på oversikt og budsjett fra Radio Nova før vi kunne gjøre noe i denne saken, så for oss har dette vært en ikke-sak. Bakke søkte om utsettelse til å dele ut midlene i januar, og der har saken vært til nå, forteller hun.

Borge Kristoffersen mener det er uheldig at SIN ikke har fått en engen oversikt over pengene fra LNU.

– Hele styret til SIN ble skiftet i oktober i fjor, og vi har brukt veldig mye tid på å få oversikten over driften, sier hun.

Borge Kristoffersen understreker at det er et problem at SIN ikke har kunnet søke om penger på egne vegne, og at de regner med å behandle saken i løpet av kort tid. SIN er i ferd med å registrere seg i Brønnøysundsregistrene, slik at de kan få eget organisasjonsnummer og egen bankkonto.

– Dette er samtidig ingen unnskyldning for at vi ikke har fått ut pengene til radioene, sier Borge Kristoffersen.

Lover oppvask

Bakke legger seg flat for kritikken.

– Pengene sto på Nova sin konto, så det er godt mulig det er min feil at de ikke har blitt overført. Beskjeden fra SIN om hvilke radioer som skulle få midler kom aldri, og jeg var ikke klar over at dette var min oppgave. Det må jeg ta på min kappe, sier Bakke, som fikk avslag på søknaden om å videreføre midlene nettopp fordi Radio Nova ikke overholdt fristen.

Bakke forklarer videre at tre daglige ledere i løpet av ett år var grunnen til det økonomiske rotet.

– En sluttet i februar 2006, da hadde vi en midlertidig daglig leder i 20 prosent stilling ut juni, før jeg tok over i juli. I perioden februar til juli ble det ikke ført regnskap, og det var dårlig kontroll over bilagene. Vi vet hva pengene har gått til, men de konkrete kvitteringene mangler, sier Bakke.

Han har nå tenkt å si opp den «sosiale» kontoen, og lover at regnskapet skal være i orden før årsmøtet 21. juni.

Revisor for Radio Nova, Elin-Anne Dommersnes, kan ikke kommentere saken grunnet taushetsplikt.

Powered by Labrador CMS